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J-GLOBAL ID:201701015205508277   Update date: Feb. 07, 2021

Kaneda Isamu

カネダイサム | Kaneda Isamu
Affiliation and department:
Job title: 教授
Research field  (3): Bio-, chemical, and soft-matter physics ,  Food sciences ,  Polymer materials
Research keywords  (6): starch ,  cheese ,  polysaccharide ,  gels ,  food physics ,  rheology
Research theme for competitive and other funds  (3):
  • 2020 - 2023 Nanostructure and property of fresh cheese (curd)
  • 2018 - 2019 寒天ミクロゲルを応用した低脂肪マヨネーズの開発
  • 2017 - 2018 多糖類ミクロゲルを応用した低脂肪食品の開発
Papers (60):
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MISC (5):
Patents (138):
Books (1):
  • Rheology of Biological Soft Matter
    Springer 2016 ISBN:9784431560784
Lectures and oral presentations  (125):
  • レオロジーとSAXSによる食品の構造-物性相関
    (MRMフォーラム2020 2020)
  • 原料乳のホモジナイズ処理による凝乳挙動の変化
    (第67回レオロジー討論会 2020)
  • 高アミロース米”北瑞穂”米粉ゲルの力学特性とナノ構造
    (第66回レオロジー討論会 2019)
  • モッツアレラチーズの動的弾性率の温度依存性
    (第66回レオロジー討論会 2019)
  • 食品の構造科学
    (日本食品科学工学会第66回大会 2019)
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Education (3):
  • - 2001 Rakuno Gakuen University
  • 1985 - 1987 東京工業大学大学院 生命化学専攻(修士課程)
  • - 1985 Hokkaido University
Professional career (1):
  • 博士(農学) (酪農学園大学大学院)
Work history (4):
  • 2007/04 - 現在 Rakuno Gakuen University College of Agriculture, Food and Environment Sciences
  • 1990/12 - 2007/03 株式会社資生堂 リサーチセンター
  • 2002/10 - 2003/03 Bristol University School of Chemistry Visiting fellow
  • 1987/04 - 1990/11 Teijin Limited
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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