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J-GLOBAL ID:201801003774864072   Update date: Jan. 09, 2025

Yuko Tousen

トウセン ユウコ | Yuko Tousen
Clips
Affiliation and department:
Research field  (2): Home economics, lifestyle science ,  Nutrition and health science
Research keywords  (5): 骨粗鬆症 ,  健康食品の安全性・有効性評価 ,  骨代謝 ,  食品 ,  栄養
Research theme for competitive and other funds  (6):
  • 2024 - 2026 令和6年度食品健康影響評価技術研究「ばく露量推定の精緻化に資する食品の喫食量調査手法に関する研究」
  • 2019 - 2022 Regulatory effect and mechanism of short chain fatty acids produced by microbiota on bone metabolism
  • 2016 - 2019 A study of the combined effects of soy isoflavones and indigestible food components for prevention of osteoporosis.
  • 2014 - 2016 Effects of soy isoflavones and the elucidation of its mechanism on postmenopausal vasomotor symptoms.
  • 2013 - 2016 Assessment of efficacy and safety of isoflavone metabolite
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Papers (59):
  • Hazuki Akazawa, Yuko Tousen, Katsushi Yoshita, Hidemi Takimoto. The Basis of Standards for Nutrient Profile Models Developed by Governments. Journal of Japan Society of Nutrition and Food Sciences. 2024. 77. 6. 439-450
  • Yuko Tousen, Jun Takebayashi, Chika Okada, Mariko Suzuki, Ai Yasudomi, Katsushi Yoshita, Yoshiko Ishimi, Hidemi Takimoto. Development of a Nutrien;Profile Model for;Dishes in;Japan Version;A New;Step towards Addressing Public Health Nutrition Challenges. Nutrients. 2024. 16. 17. 3012
  • Jun Takebayashi, Hidemi Takimoto, Chika Okada, Yuko Tousen, Yoshiko Ishimi. Development of a Nutrient Profiling Model for Processed Foods in Japan. 2024. 16. 17. 3026
  • Yuko Tousen, Reina Ikaga, Ai Yasudomi, Naho Sasaki, Toshiro Kobori, Masuko Kobori, Hidemi Takimoto. Dietary Biomarkers of Vegetable and Fruit Intake in Asians: An Epidemiological Systematic Review. Dietetis. 2024. 3. 4. 409-422
  • 青江 誠一郎, 田辺 賢一, 東泉 裕子, 中村 禎子, 西村 直道, 一般社団法人日本食物繊維学会ルミナコイド素材エネルギー評価検討委員会. ルミナコイド素材のエネルギー評価の考え方,ならびに新たに評価したルミナコイド素材2種類の評価結果. ルミナコイド研究. 2023. 27. 1. 23-27
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MISC (64):
  • Yuko Tousen. Update of analytical methods for dietary fiber in the Standard Tables of Food Composition in Japan and target amounts of dietary fiber in the Dietary Reference Intakes for Japanese (2025 Edition). Japan Society for Dietary Fiber Newsletter. 2024. 58. 1-1
  • 石見 佳子, 東泉 裕子, 瀧本 秀美. 【糖尿病の個別化食事療法を考える-糖質制限 vs. カロリー制限を超えて】諸外国の食事摂取基準と栄養表示. 医学のあゆみ. 2024. 290. 8. 569-574
  • 東泉 裕子. 超高齢社会の健康長寿を担う食物繊維研究 国民健康・栄養調査における食物繊維摂取量と望ましい食物繊維摂取量. 日本栄養・食糧学会大会講演要旨集. 2024. 78回. 172-172
  • 東泉 裕子. 栄養指導・栄養管理に活かしたい 食物繊維学の新常識(第2回) 国民健康・栄養調査の解釈の注意点と日本人の食物繊維摂取量の変遷. 臨床栄養. 2024. 144. 2. 246-252
  • 近藤 亜樹, 池田 香織, 幣 憲一郎, 登 由紀子, 城尾 恵里奈, 嶋田 義仁, 井田 めぐみ, 藤田 美晴, 革嶋 幸子, 岡村 絵美, et al. 食事記録アプリを用いた日常生活の食事の栄養量算出精度の検討. 日本病態栄養学会誌. 2024. 27. Suppl. S-41
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Patents (1):
Professional career (1):
  • 博士(学術) (大妻女子大学)
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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