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J-GLOBAL ID:201801021328837043   Update date: Feb. 28, 2025

Koriyama Takako

コオリヤマ タカコ | Koriyama Takako
Clips
Affiliation and department:
Research field  (1): Home economics, lifestyle science
Research keywords  (5): 抗酸化 ,  硬化 ,  豆 ,  調理科学 ,  食品科学
Research theme for competitive and other funds  (3):
  • 2023 - 2026 The effect of roasting on the variation of functional components in various beans to expand the use of stored beans
  • 2022 - 2023 Studies on crepes of cookery science in Japan
  • 2019 - 2022 Examination of effective utilization of stored beans as a new cooking / processing method and new foodstuff with functional characteristics
Papers (17):
  • 産地別モリンガ(Moringa oleifera)の特徴と食への応用. FFIジャーナル. 2025. 230. 1. 52-58
  • Takako Koriyama, Kiriko Teranaka, Michiyo Kumagai. Impact of Roasting on Functional Properties of Hard-to-Cook Beans Under Adverse Storage Conditions. Foods. 2025. 14. 3. 470-470
  • Takako Koriyama, Kumiko Iijima, Takahiro Hosoya. Optimizing Chickpea Cooking Water (Aquafaba): Enhancing Superior Foaming and Emulsifying Properties through Varied Reheating Protocols. 2024
  • Michiyo Kumagai, Yuka Hosoda, Takako Koriyama, Midori Kasai. Effect of preheating temperature on vegetable hardening and extent of cell membrane damage based on the measurements of potassium ions eluted and electrical properties. Food Science and Technology Research. 2024. 30. 4. 521-529
  • Takako Koriyama, Mika Saikawa, Yuria Kurosu, Michiyo Kumagai, Takahiro Hosoya. Effects of Roasting on the Quality of Moringa oleifera Leaf Powder and Loaf Volume of Moringa oleifera-Supplemented Bread. Foods. 2023. 12. 20. 3760-3760
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MISC (29):
  • 黒須友里愛, 郡山貴子, 細谷孝博. 地域別モリンガパウダーの成分および機能性の比較. 第29回 日本フードファクター学会. 2024
  • 黒須 友里愛, 郡山 貴子, 細谷 孝博. 地域別モリンガ食パンに含まれる成分と膨化および抗酸化の関係. 日本食品科学工学会 第71回大会. 2024
  • 手島陽子, 郡山貴子, 小西史子. 女子大学生の調理への関わりと自立の関連. 日本調理科学会 2024年度大会. 2024
  • 熊谷 美智世, 長野 春奏, 郡山 貴子, 大田原 美保. 真空包装処理がそば切りの力学物性と食味特性に及ぼす影響. 日本調理科学会 2024年度大会. 2024
  • 矢崎遥, 深澤美優, 郡山貴子. ムクナ豆を活用した麹発酵甘味食品の還元糖とグルタミン酸の増加効果. 日本調理科学会 2024年度大会. 2024
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Books (2):
  • 流れと要点がわかる調理学実習 第4版 -豊富な献立と説明-
    光生館 2024 ISBN:9784332050469
  • 栄養管理と生命科学シリーズ 食品学総論
    理工図書 2022 ISBN:9784844609070
Lectures and oral presentations  (2):
  • ムクナ豆を活用した麹発酵甘味食品の還元糖とグルタミン酸の増加効果
    (日本調理科学会大会 2024)
  • 新規揚げ物調理器を用いた鶏唐揚げの調理特性
    (日本家政学会 第75回大会 2023)
Professional career (2):
  • 修士(生活科学) (お茶の水女子大学大学院)
  • 博士(学術) (お茶の水女子大学大学院)
Awards (2):
  • 2018/03 - 学術奨励賞 生活科学系コンソーシアム
  • 2015/05 - 食物学奨学金 お茶の水女子大学大学院
Association Membership(s) (7):
官能評価学会 ,  NPO法人 うま味インフォメーションセンター 会員 ,  日本栄養士会 ,  日本食品科学工学会 ,  THE JAPAN SOCIETY OF HOME ECONOMICS ,  Institute of Food Technologists ,  The Japan Society of Cookery Science
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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