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J-GLOBAL ID:202101012107586433   Update date: May. 08, 2024

kimura rumi

木村 留美 | kimura rumi
Affiliation and department:
Research field  (1): Home economics, lifestyle science
Research theme for competitive and other funds  (2):
  • 2022 - 2025 非アルコール性脂肪肝炎に関連するミュータンス菌の保菌と幼少期の食環境との関連研究
  • 2012 - 2015 Elucidation of the gel-forming mechanism by heating of egg yolk O/W emulsion for the purpose of fat intake reduction
Papers (7):
  • 逸見幾代, 木村留美, 西村栄恵, 三木章江, 田中弘之, 香川明夫, 中村冨予. 大学生の相対的貧困と社会経済状況、食生活・生活状況に関する研究. 日本食育学会誌. 2022. 16. 1. 29-41
  • 戸松美紀子, 野村希代子, 木村 留美, 杉山 寿美. パンとの組み合わせが低塩分濃度のスープの塩味の嗜好性に及ぼす影響. 日本家政学会誌. 2021. 72. 7. 425-430
  • Menu Composition and Cooking Characteristics of Dinner Menus in Eiyo to Ryori from 1975 to 1980. Journal of home economics of Japan. 2021. 72. 3. 162-171
  • Changes in the level of elementary competency and understanding about the work of registered dietitians over 10 months among registered dietitian students in Japan. 2013. 157. 6-3. 1220-1225
  • Relationship between the attitude toward academic performance and elementary competency of registered dietitian students before graduation in Japan. 2013. 157. 4. 328-333
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MISC (13):
  • Influence of the meal awareness transformation and life economical environment of the young generation by the "Healthy lunch box" : Cases of Okinawa and Hiroshima Prefectures. 2021. 26. 26. 1-11
  • 水本沙織, 木村留美, 渡壁奈央, 石橋ちなみ, 杉山寿美. 食事摂取基準に示された「習慣的な摂取量」に基づいた給食経営管理実習における提供献立. 山陽女子短期大学紀要. 2021. 42. 7-24
  • 逸見幾代, 木村留美, 田中弘之, 中村富予. 「からだ想い弁当」によるコロナ禍における食意識様相について. 日本栄養学教育学会雑誌. 2021. 6. 2
  • 逸見幾代, 木村留美, 西村栄恵, 三木章江, 下地みさこ, 田中弘之, 香川明夫, 香川明夫, 山代寛, 中村冨予. 青年期の相対的貧困と食環境・食生活・社会環境との関連について. 日本食育学会総会・学術大会講演・学術報告要旨集. 2021. 9th
  • 逸見幾代, 木村留美, 西村栄恵, 三木章江, 嶋田さおり, 田中弘之, 香川明夫, 中村富予. 大学生の食生活状況と相対的貧困,居住形態との関連. 栄養学雑誌. 2021. 79. 5 Supplement
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Lectures and oral presentations  (25):
  • 幼少期の食環境とcnm陽性ミュータンス菌との関係
    (第24・25回日本病態栄養学会 2022)
  • 給食経営管理実習と調理実習の副食のレシピの比較-食事摂取基準の「習慣的な摂取量」を学生に理解させるために-
    (第16回日本給食経営管理学会学術総会 2021)
  • 大学生の食生活状況と相対的貧困、居住形態との関連
    (第68回日本栄養改善学会学術総会 2021)
  • 幼少期の食環境が虫歯の原因菌に及ぼす影響
    (第68回日本栄養改善学会学術総会 2021)
  • 青年期の相対的貧困と食環境・食生活・社会環境との関連について
    (第9回日本食育学会学術大会 2021)
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Education (1):
  • 2009 - 県立広島大学大学院 学術総合研究科 人間文化学専攻
Professional career (1):
  • 修士(人間文化学) (県立広島大学)
Work history (3):
  • 2020 - 現在 Hiroshima International University
  • 2015 - 2019 広島国際大学 医療栄養学部 医療栄養学科 講師
  • 2011 - 2014 広島文教女子大学 人間科学部 人間栄養学科 講師
Association Membership(s) (4):
日本給食経営管理学会 ,  日本調理科学会 ,  日本栄養改善学会 ,  日本家政学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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