• A
  • A
  • A
日本語 Help
Science and technology information site for articles, patents, researchers information, etc.

Co-authoring Researcher

Co-inventing Researcher

Researcher similar to the Researcher

Article similar to the Researcher

Patent similar to the Researcher

Research Project similar to the Researcher

Article(J-GLOBAL estimation)

Patent(J-GLOBAL estimation)

Rchr
J-GLOBAL ID:202201004624259919   Update date: Mar. 07, 2025

Koyama 1978/01/31 Yu

コヤマ ユウ | Koyama 1978/01/31 Yu
Clips
Affiliation and department:
Research field  (1): Nutrition and health science
Research keywords  (4): SDGs ,  スチームコンベクション ,  エネルギー産生栄養素バランス ,  スポーツ栄養
Papers (35):
  • 小山 ゆう. 人口減少と地域社会 人口減少時代に働き続ける体力を養うために. 生活科学研究所報告. 2025. 47
  • 小山 ゆう. 給食経営管理実習におけるスチームコンベクションオーブン活用の有用性の検討. 日本大学国際関係学部生活科学研究所報告. 2023. 45
  • Ryuuta Fukutomi, Tomokazu Ohishi, Yu Koyama, Monira Pervin, Yoriyuki Nakamura, Mamoru Isemura. Benefical Effects of Epigallocatechin-3-O-gallate, Chlorogenic Acid, Resveratrol and Curcumin on Neurodegenerative Diseases. Molecules. 2021. 26. 2. 415-415
  • 山田雅敏, 里大輔, 坂本勝信, 小山ゆう, 砂子岳彦, 竹内勇剛. 疾走上達とメタ認知的言語化についての情報学的研究. 健康プロデュース雑誌. 2016. 10. 1
  • 小山ゆう、寺島健彦. 野菜パウダーの焼き菓子応用の有用性について. 健康プロデュース雑誌. 2016. 10. 1. 29-35
more...
Books (6):
  • サクセスフル食物と栄養学基礎シリーズ13「給食経営管理論」
    2024
  • 食物と栄養学基礎シリーズ12「給食経営管理論」第三版
    学文社 2022
  • 食物と栄養学基礎シリーズ12「給食経営管理論」第二版
    学文社 2016
  • 食物と栄養学基礎シリーズ12「給食経営管理論」
    学文社 2013
  • 管理栄養士・栄養士必携 健康・栄養学用語辞典
    中央法規 2012
more...
Lectures and oral presentations  (18):
  • Utility of Combination oven in Practice of Food Service Management
    (The 8th Asian Congress of Dietetics 2022)
  • 運動選手の運動直後の補食摂取が身体組成等に与える影響について
    (第6回静岡県栄養士大会学術発表会 2021)
  • 大学女子運動選手における運動直後栄養摂取実用性の検討について
    (第4回静岡県栄養士大会学術発表会 2019)
  • 運動選手の食事における糖質摂取比率が身体組成に及ぼす影響について
    (第3回静岡県栄養士大会学術発表会 2018)
  • 大学女子バスケットボール所属選手における運動直後栄養摂取実用性の検討について
    (第4回日本スポーツ栄養学会学術総会 2017)
more...
Education (2):
  • 2000 - 2002 静岡県立大学大学院 生活健康科学研究科 食品栄養科学専攻
  • 1996 - 2000 静岡県立大学 食品栄養科学部 栄養学科
Professional career (1):
  • 博士(食品栄養科学) (静岡県立大学大学院)
Work history (18):
  • 2025/03 - 現在 Nihon University
  • 2022/04 - 現在 日本大学 短期大学部 食物栄養学科 助教
  • 2022/10 - 2023/03 静岡英和学院大学 短期大学部食物栄養学科 非常勤講師(調理学実習II)
  • 2020/04 - 2022/03 静岡英和学院大学 短期大学部 食物栄養学科 准教授
  • 2021/04 - 2021/09 静岡県立大学 短期大学部 非常勤講師(食生活と環境)
Show all
Committee career (1):
  • 2022/04 - 現在 静岡県栄養士会 研究教育 運営委員
Association Membership(s) (5):
日本調理科学会 ,  日本スポーツ栄養学会 ,  日本給食経営管理学会 ,  日本栄養士会 ,  日本栄養改善学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page