Rchr
J-GLOBAL ID:200901009678723989   Update date: Jan. 30, 2024

Hirashima Madoka

ヒラシマ マドカ | Hirashima Madoka
Affiliation and department:
Research field  (1): Home economics, lifestyle science
Research keywords  (6): cooking ,  starch ,  粘弾性 ,  多糖類 ,  Viscoelasticity ,  Polysaccharides
Research theme for competitive and other funds  (4):
  • 2021 - 2024 食品の栄養成分の分布状態を三次元分析し可視化するフードスキャナ
  • 2020 - 2023 Development of teaching materials for scientific literacy education using the subject of home economics in elementary school teacher training
  • 2018 - 2023 食材の調理状態を非破壊的かつ経時的に三次元分析し可視化するフードスキャナ
  • 2007 - 2008 Production and Solution Properties of Elsino-Polysaccharides
Papers (61):
more...
MISC (53):
more...
Books (13):
  • 動的粘弾性測定とそのデータ解釈事例
    技術情報協会 2021 ISBN:9784861048661
  • Visual 栄養学テキスト 食べ物と健康IV,調理学 食品の調理と食事設計
    中山書店 2018
  • More Cooking Innovations: Novel Hydrocolloids for special dishes
    CRC Press 2018
  • 栄養科学シリーズNEXT 食べ物と健康,給食の運営 基礎調理学
    講談社サイエンティフィク 2017
  • 続 三重の味 千彩万彩
    みえ食文化研究会 2015
more...
Education (3):
  • 2001 - 2004 Osaka City UNiversity Graduate School of Human Life Science Food and Human Healthe Sciences
  • 1994 - 1996 Osaka City University Graduate School of Human Life Science Food and Nutrition
  • 1990 - 1994 Osaka City University Faculty of Human Life Science Department of Food and Nutrition
Professional career (1):
  • Doctor of Philosophy (Osaka City University)
Work history (3):
  • 2006/04 - 現在 Mie University Faculty of Education
  • 2004/04 - 2006/03 Gifu City Women's College Department of Food and Nutrition lecturer
  • 2004 - - Instructor, Department of Food and Nutrition,
Committee career (2):
  • 2020/07 - 現在 三重県農林水産部 三重県食の安全・安心確保のための検討会議委員
  • 2020/05 - 現在 伊勢市役所環境生活部 伊勢市廃棄物減量等推進審議会委員
Association Membership(s) (4):
International Federation for Home Economics ,  日本食品科学工学会 ,  日本家政学会 ,  THE JAPAN SOCIETY OF COOKERY SCIENCE
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page