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J-GLOBAL ID:200901014280602387   Update date: Jan. 17, 2024

Kubota Kikue

クボタ キクエ | Kubota Kikue
Affiliation and department:
Research field  (2): Food sciences ,  Home economics, lifestyle science
Research keywords  (2): 食品化学 ,  Food Chemistry
Research theme for competitive and other funds  (6):
  • 2003 - 食品香気成分の相互作用と香気影響
  • 2003 - 食品揮発性成分の機能解析
  • 2002 - 食品の香辛性成分
  • 2002 - ウーロン茶の香気特性および生成機構
  • 揮発性成分の機能性
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MISC (55):
Books (6):
  • 食品学 ー食品成分と機能性
    東京化学同人 2003
  • 香料の事典
    朝倉書店 2000
  • Flavor Chemistry of Ethnic Foods
    Kluwer Academic/Plenum Publishers 1999
  • 調味料・香辛料論
    21世紀の調理学4 食品調理機能学(建帛社) 1997
  • Sulfur Compounds in Wood Garlic (┣DBS. borneensis(/)-┫DB Becc. ) as Versatile Food Components.
    ACS Symposium Series "Sulfur Compounds in Foods" American Chemical Society 1994
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Works (7):
  • 4.ご飯のにおいによる米の特性に関する化学的研究
    2005 -
  • 中国茶の香気特性に関する研究
    2002 - 2004
  • 花茶の香気特性に関する研究
    2000 - 2002
  • Studies on the characteristic aroma of oolong Tea
    2002 -
  • Studies on the characteristic flavor of flower tea
    2000 - 2001
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Education (4):
  • - 1981 Ochanomizu University
  • - 1981 Ochanomizu University Graduate School, Doctral Research Course in Human Culture
  • - 1970 Ochanomizu University
  • - 1970 Ochanomizu University Faculty of Home Economics
Professional career (2):
  • Ph.D.
  • (BLANK)
Work history (10):
  • 1986 - 1999 Ochanomizu University
  • 1986 - 1999 Ochanomizu University, Associate Professor
  • 1999 - - お茶の水女子大学 教授
  • 1999 - - Ochanomizu University, Professor
  • 1982 - 1986 Ochanomizu University
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Committee career (4):
  • 2004 - 2005 日本家政学会 関東支部支部長
  • 2003 - 2005 日本農芸化学会 評議員
  • 2002 - 2005 日本栄養・食糧学会 理事
  • Japan Society for Bioscience, Biotechnology, and Agrochemistry, The Japan Society for food Science and technology, the Japan Society of Home Economics, Japanese Society of Nutrition and Food Science, The American Chemical Society Councilor of Japan Society for Bioscience, Biotechnolgy, and Agrochemistry (2004-2005), Director of Japanese Society of Nutrition and Food Science (2002-2006)
Association Membership(s) (14):
日本味と匂学会 ,  アメリカ化学会 ,  日本食品科学工学会 ,  日本栄養・食糧学会 ,  日本調理科学学会 ,  日本家政学会 ,  日本農芸化学会 ,  The American Chemical Society ,  Japanese Society of Nutrition and Food Science ,  the Japan Society of Home Economics ,  The Japan Society for food Science and technology ,  and Agrochemistry ,  Biotechnology ,  Japan Society for Bioscience
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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