Rchr
J-GLOBAL ID:200901017787595888
Update date: Jan. 17, 2024
Mineki Machiko
ミネキ マチコ | Mineki Machiko
Contact this researcher
You can send email directly to the researcher.
Research field (3):
Animal production science
, Food sciences
, Home economics, lifestyle science
Research keywords (6):
畜産学
, 栄養学(小児)
, 調理科学
, Animal Science
, Nutrition
, Cookery Science
Research theme for competitive and other funds (8):
卵加工品の保存による品質の変化
ダチョウ肉および卵の食品組織学的研究と開発
保育所給食における伝承食品及び料理の調査と幼児の嗜好について
調理操作の変化による卵黄の微細構造
パン製品に与える油脂の影響
Relationship Food Preference on Children and Traditional Japanese Dishes of Nursery School Lunches
Microstructure of cooked Egg Yolk
Gluten strands of Bread changes on adding various typed Food-Oils
Show all
MISC (88):
ダチョウ卵の卵殻、全熟卵の卵白および卵黄の組織構造 白色レグホーン種鶏卵との比較. 日本調理科学会誌. 2005. 38. 2 155-162
鳥の種類による卵の大きさと卵黄球の大きさの関連. 日本調理科学会誌. 2005. 38. 1 58-62
アルコール添加量がゼラチン溶液のゲル化に及ぼす影響. 日本調理科学会誌. 2004. 37. 4 360-365
フィナンシェの嗜好に及ぼすテクスチャーと組織構造. 青葉学園短期大学紀要. 2004. 29号 pp.39-47
市販飲料に対する学生の嗜好と摂取状況調査. 青葉学園短期大学紀要. 2004. 29号 pp.29-37
more...
Books (4):
食品・調理・加工の組織学
学窓社 1999
動物資源利用学(共著)
(株)文永堂出版 1998
小児栄養(共著)
(株)みらい 1998
最新栄養学実習(共著)
(株)みらい 1997
Works (1):
新食料資源としてのダチョウ肉および卵の食品組織学的解析と応用
2002 - 2004
Education (4):
- 2000 Tohoku University
- 2000 Tohoku University Graduate School, Division of Agriculture
- 1973 Kyoritsu Women's University Faculty of Home Economics
- 1973 Kyoritsu Women's University Faculty of Home Economics
Professional career (1):
(BLANK) (Tohoku University)
Work history (7):
2001 - 現在 青葉学園短期大学 食物栄養学科 教授
1992 - 2001 青葉学園短期大学 食物栄養学科 助教授
1987 - 1992 St. Cecilia Women's Junior College
1973 - 1987 Kyoritsu Women's University
1973 - 1987 Kyoritsu Women's University, Research
Assistant
Tokyo Healthcare University
Show all
Committee career (1):
2003 - 2005 日本栄養改善学会 評議員
Association Membership(s) (6):
日本栄養改善学会
, Institute of Food Technologists
, 日本家禽学会
, 日本食品工業学会誌
, 日本調理科学会
, 日本家政学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in
researchmap
.
For details, see here
.
Return to Previous Page
TOP
BOTTOM