Rchr
J-GLOBAL ID:200901033161777025   Update date: Oct. 15, 2012

IKEDA Shinya

イケダ シンヤ | IKEDA Shinya
Affiliation and department:
Research field  (1): Food science
Research keywords  (4): Food materials ,  soft matters ,  atomic force microscopy ,  rheology
Research theme for competitive and other funds  (1):
  • Structure and physical properties of food
Lectures and oral presentations  (42):
  • Kappa-carrageenan-chitosan複合ゲルの荷電状態に対するpHの影響
    (日本農芸化学会 1993)
  • pH応答型膨潤挙動を示す天然高分子電解質複合ゲルの荷電状態の解析
    (高分子学会 1995)
  • 両性ハイドロゲルのpH応答型膨潤挙動の解析-キサンタンおよびキトサンから調製した高分子電解質複合ゲルへの応用
    (高分子学会 1995)
  • 両性ハイドロゲルの膨潤モデルに基づく天然高分子電解質複合ゲル内における電解質の状態の解析
    (日本農芸化学会 1995)
  • 食品ゲル内における高分子電解質/金属イオン間相互作用の誘電緩和法による解析
    (日本農芸化学会 1996)
more...
Work history (1):
  • Kagawa University Faculty of Agriculture, Chair of Applied Bioresource Science Associate Professor
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page