Rchr
J-GLOBAL ID:200901057658657194
Update date: Aug. 19, 2022
Yamanaka Hideaki
ヤマナカ ヒデアキ | Yamanaka Hideaki
Affiliation and department:
旧所属 旧東京水産大学 水産学部 食品生産学科
About 旧所属 旧東京水産大学 水産学部 食品生産学科
Search "旧所属 旧東京水産大学 水産学部 食品生産学科"
Job title:
教授
Research field (2):
Marine/Aquatic life sciences
, Food sciences
Research keywords (4):
食品衛生学
, 生物資源化学
, Food Hygiene
, Marine Biochemistry
Research theme for competitive and other funds (6):
水産無脊椎動物筋肉の死後変化に関する生化学的研究
魚介類の死後硬直および解凍硬直のメカニズムに関する研究
魚介類の鮮度判定指標としてのポリアミンに関する研究
Biochemical studies on post-mortem changes in extractive components in the muscle of marine invertebrates
Studies on the mechanism of rigor mortis and thaw rigor in fishes and shellfishes
Studies on polyamines as indices for freshness on fishes and shellfishes
Show all
MISC (70):
S Kawase, H Ushio, T Ohshima, H Yamanaka, H Fukuda. Preparation of monoclonal antibodies against tuna parvalbumin. FISHERIES SCIENCE. 2001. 67. 3. 559-561
M Kimura, M Narita, T Imamura, H Ushio, H Yamanaka. Seasonal changes in the rigor of scallop adductor muscle. NIPPON SUISAN GAKKAISHI. 2001. 67. 2. 280-285
木村 稔, 成田 正直, 今村 琢磨, 潮 秀樹, 山中 英明. ホタテガイ生鮮貝柱の硬化発現の季節変化. 日本水産学会誌. 2001. 67. 2. 280-285
M Terayama, H Yamanaka. Effects of bleeding on the quality of skipjack. NIPPON SUISAN GAKKAISHI. 2000. 66. 5. 852-858
J Kaewsrithong, DF Qiau, T Ohshima, H Ushio, H Yamanaka, C Koizumi. Unusual levels of phosphatidylcholine hydroperoxide in plasma, red blood cell, and livers of aromatic fish. FISHERIES SCIENCE. 2000. 66. 4. 768-775
more...
Books (8):
HACCPと水産食品
恒星社厚生閣 2000
水産物の利用
成山堂 1999
食品衛生学
恒星社厚生閣 1999
魚介類の鮮度判定と品質保持
恒星社厚生閣 1995
魚介類の鮮度と加工・貯蔵
成山堂 1995
more...
Works (2):
サクラエビの鮮度保持に関する研究
1994 -
全国食中毒事件録による化学性食中毒ならびに自然毒食中毒の現状と動向に関する研究
1976 - 1992
Education (4):
- 1966 The University of Tokyo
- 1966 The University of Tokyo Graduate School, Division of Agriculture
- 1964 The University of Tokyo
- 1964 The University of Tokyo Faculty of Agriculture
Professional career (2):
(BLANK) (The University of Tokyo)
(BLANK) (The University of Tokyo)
Work history (2):
1966 - 1975 Fisheries Agency
1966 - 1975 Tokai Regional Fisheries Research Laboratory
Committee career (1):
2000 - 日本冷凍空調学会 国際冷凍協会日本委員
Awards (2):
2000 - 日本水産学会賞功績賞
1976 - 日本水産学会賞奨励賞
Association Membership(s) (5):
日本冷凍空調学会
, 日本調理科学会
, 日本食品科学工学会
, 日本食品衛生学会
, 日本水産学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in
researchmap
.
For details, see here
.
Return to Previous Page
TOP
BOTTOM