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J-GLOBAL ID:200901064859404134   Update date: Feb. 01, 2024

Tatsuki Miho

タツキ ミホ | Tatsuki Miho
Affiliation and department:
Job title: Chief Researcher
Research field  (1): Horticulture
Research keywords  (7): 成熟・老化 ,  果実 ,  植物 ,  Senescence ,  Ripening ,  Fruit ,  Plant
Research theme for competitive and other funds  (8):
  • 2021 - 2024 モモの硬さを決める制御機構-早晩性やDNAメチル化の影響解明
  • 2020 - 2023 Pyruvate metabolism associated with ester synthesis in apple
  • 2013 - 2016 Analysis of auxin biosynthesis of peach and regulation of fruit softening
  • 2010 - 2012 Effect of Auxin on ethylene biosynthesis of peach fruit ripening
  • 2008 - 2011 Studies on tree factors that inhibit the ripening on the tree in pear fruit
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Papers (31):
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MISC (33):
  • 田中福代, 矢野亮一, 増田甚八, 増田甚八, 葛西智, 岡崎圭毅, 立木美保. Varietal difference in aroma profile of apple responds to 1-MCP treatment. 園芸学研究 別冊. 2022. 21. 1
  • 田中福代, 早川文代, 望月寛子, 中野優子, 風見由香利, 岡崎圭毅, 増田甚八, 増田甚八, 朽方ひかり, 朽方ひかり, et al. リンゴの香気成分プロファイル事例と風味推定への試み. 日本食品科学工学会大会講演集. 2022. 69th
  • 田中福代, 岡崎圭毅, 矢野亮一, 葛西智, 和田博史, 立木美保. Aroma profiling of four apple cultivars related to watercore susceptibility. 園芸学研究 別冊. 2021. 20. 1
  • 中嶋直子, 八木隆三, 立木美保, 児下佳子. Study on long-term storage of Japanese pear using the novel MA packaging films. 園芸学研究 別冊. 2021. 20. 1
  • 立木美保. 新しい鮮度保持技術 果樹の新しい供給期間拡大に向けた鮮度保持技術の開発. 果実日本. 2021. 76. 8
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Patents (7):
Professional career (1):
  • Doctor of Agriculture
Awards (4):
  • 2021/06 - 日本食品保蔵科学会 日本食品保蔵科学会誌論文賞 ‘シャインマスカット’および’クイーンニーナ’のMA包装貯蔵における香気成分保持に関する研究
  • 2017/09 - 果汁協会 果汁協会賞技術奨励賞 リンゴみつ入り果の嗜好性と関連する成分・官能特性
  • 2017/08 - 日本食品科学工学会 日本食品科学工学会 論文賞 リンゴみつ入り果の官能特性と香味成分プロファイルおよびその形成メカニズム
  • 2009/03 - 園芸学会 奨励賞 果実の成熟老化におけるエチレンの生合成と受容体の作用機作
Association Membership(s) (3):
日本植物生理学会 ,  園芸学会 ,  JAPAN ASSOCIATION OF FOOD PRESERVATION SCIENTISTS
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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