Rchr
J-GLOBAL ID:200901079819508643   Update date: Sep. 28, 2022

Kimura Tomoko

キムラ トモコ | Kimura Tomoko
Research field  (1): Home economics, lifestyle science
Research keywords  (4): 食品化学・栄養科学 ,  食生活 ,  Food science and Nutritional chemistry ,  Food Culture
Research theme for competitive and other funds  (7):
  • 2005 - 2008 超音波照射による小豆の新食品素材開発と開発素材の人体への効果
  • 2005 - 2008 Development of new food of azuki beans by ultrasonication and its effects on human body
  • 1999 - 2006 Ultrasonication of Azuki Bean and new material food development
  • 1999 - 2005 小豆の超音波照射と新食品素材開発
  • 1998 - 2004 蒟蒻の理化学的性状と食味特性に及ぼす超音波照射の影響
Show all
MISC (114):
Patents (2):
  • 脱臭したコンニャク紛の製造方法
  • The manufacture method of deodorizing from Konnyaku Powder
Books (16):
  • 学校給食経営管理実習のためのおいしい食事のコーディネート第2版
    医歯薬出版株式会社 2003
  • Coordination of Delicious Diet-Administration of Food Service-
    IISHITAKU PUBLISHERS, INC. 2003
  • 給食運営管理実習・学内編
    建帛社 2002
  • Practice in Operation of Food Service management
    KENPAKUSHA Company 2002
  • 新 食品分析ハンドブック(共著)
    (株)建帛社 2000
more...
Education (4):
  • - 1994 Kagawa Nutrition University
  • - 1994 Kagawa Nutrition University Graduate School, Division of Health and Nutrition Sciences
  • - 1964 Sugiyama Jogakuen University
  • - 1964 Sugiyama Jogakuen University Faculty of Home Economics
Professional career (1):
  • Doctor of Nutrition (Kagawa Nutrition University)
Work history (1):
  • Sugiyama Jogakuen University School of Life Studies (Seikatsuka Gakubu), Department of Human Nutrition Associate Prophessor
Committee career (2):
  • 1994 - 2004 日本食生活学会 理事
  • 1995 - 2000 日本調理科学会 東海北陸支部会 (役員)
Awards (1):
  • 2001 - 日本調理科学会 学会賞
Association Membership(s) (7):
日本調理科学会 東海北陸支部会 ,  日本食生活学会 ,  日本食品科学工学会 ,  日本調理科学会 ,  日本栄養改善学会 ,  日本栄養・食糧学会 ,  日本家政学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page