Rchr
J-GLOBAL ID:200901084959182652
Update date: Feb. 14, 2024
Negishi Yukiko
ネギシ ユキコ | Negishi Yukiko
Papers (51):
NEGISHI Yukiko. Houschold Suvey on Green Ta Consumption in Japan. 2013. 19. 103-112
菅原晃美, 根岸由紀子, 甲斐由美, 石黒浩二, 沖智之, 須田郁夫. 葉を食用とするサツマイモ「すいおう」葉部のルテイン・ポリフェノール含量に及ぼす加熱調理の法の影響. 日本調理科学会誌. 2011. 44. 4. 291-298
笛木正一, 上田康信, 堂田正彦, 根岸由紀子. 食品中の5-アミノレブリン酸分析法の開発. Porphyrins. 2010. Vol.19. 9-14
Osamu Negishi, Kenji Sugiura, Yukiko Negishi. Biosynthesis of Vanillin via Ferulic Acid in Vanilla planifolia. JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY. 2009. 57. 21. 9956-9961
Higasa Shizu, Negishi Yukiko, Okuzaki Masami, Takeuchi Amane, Narita Kunihiro, Tsujimura Masaru. Comparison of Nutrient Compositions of Organically vs. Conventionally Grown Vegetables [II] Komatsuna (Brassica campestris L.). VITAMINS. 2009. Vol.83. 9. 542-546
more...
Books (6):
サツマイモ事典
(財)日本いも類振興会 2010
子供ための食材Q&A
診断と治療社 2005
周産期の栄養と食事
東京医学社 2005
小児栄養学
朝倉書店 2003
食品分析ハンドブック
建帛社 2000
more...
Education (3):
1989 - 1992 Kagawa Nutrition University Graduate School, Division of Nutrition Sciences
1975 - 1977 Japan Women's University Graduate School, Division of Home Economics
1971 - 1975 Japan Women's University Faculty of Home Economics
Professional career (3):
家政学士 (日本女子大学)
修士 (日本女子大学大学院)
博士 (女子栄養大学大学院)
Work history (5):
2021/04 - 現在 Kagawa Nutrition University
2014/04 - 2021/03 Kagawa Nutrition University Institute of Nutrition Sciences
2007/04 - 2014/03 Kagawa Nutrition University Institute of Nutrition Sciences
2001/04 - 2007/03 Kagawa Nutrition University Institute of Nutrition Sciences
1994/04 - 2001/03 Kagawa Nutrition University Institute of Nutrition Sciences
Committee career (3):
2009/01 - 現在 法務局 人権擁護委員
2003/04 - 現在 日本食生活学会 理事
1986/04 - 現在 日本栄養士会 会員
Association Membership(s) (5):
日本テンペ研究会
, 日本菌学会
, 日本調理科学会
, 日本食生活学会
, 日本食品科学工学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in
researchmap
.
For details, see here
.
Return to Previous Page
TOP
BOTTOM