Pat
J-GLOBAL ID:200903013131159633
酒類のオリ下げ剤
Inventor:
,
,
,
,
Applicant, Patent owner:
Agent (1):
岩谷 龍
Gazette classification:公開公報
Application number (International application number):2005373495
Publication number (International publication number):2006204293
Application date: Dec. 26, 2005
Publication date: Aug. 10, 2006
Summary:
【課題】酒類のオリ下げ工程において、酒類中のタンパク質や濁りを速やかに凝集させることができ、なおかつ酒質に悪影響を及ぼさず、より安全なオリ下げ剤を提供すること。【解決手段】米糠出タンパク質を含有することを特徴とするオリ下げ剤。【選択図】なし
Claim (excerpt):
米糠タンパク質を含有することを特徴とするオリ下げ剤。
IPC (2):
FI (2):
C12G3/02 119U
, C12G3/08 102
Patent cited by the Patent:
Cited by applicant (2)
-
特開昭49-110895号公報
-
清酒の清澄方法および装置
Gazette classification:公開公報
Application number:特願平9-349042
Applicant:大関株式会社
Cited by examiner (14)
-
特公昭39-016340
-
酒類の滓下げ方法
Gazette classification:公開公報
Application number:特願2002-228102
Applicant:白鶴酒造株式会社
-
特公昭52-020480
-
特開平4-304878
-
特開昭56-001853
-
特公昭52-020480
-
低分子蛋白質の精製方法
Gazette classification:公開公報
Application number:特願平4-336610
Applicant:株式会社松平天然物研究所
-
特開昭56-001853
-
特公昭39-016340
-
特公昭39-012290
-
特開昭49-110895
-
清酒の清澄方法および装置
Gazette classification:公開公報
Application number:特願平9-349042
Applicant:大関株式会社
-
特開平4-304878
-
特公昭39-012290
Show all
Return to Previous Page