Pat
J-GLOBAL ID:200903013131159633

酒類のオリ下げ剤

Inventor:
Applicant, Patent owner:
Agent (1): 岩谷 龍
Gazette classification:公開公報
Application number (International application number):2005373495
Publication number (International publication number):2006204293
Application date: Dec. 26, 2005
Publication date: Aug. 10, 2006
Summary:
【課題】酒類のオリ下げ工程において、酒類中のタンパク質や濁りを速やかに凝集させることができ、なおかつ酒質に悪影響を及ぼさず、より安全なオリ下げ剤を提供すること。【解決手段】米糠出タンパク質を含有することを特徴とするオリ下げ剤。【選択図】なし
Claim (excerpt):
米糠タンパク質を含有することを特徴とするオリ下げ剤。
IPC (2):
C12G 3/02 ,  C12G 3/08
FI (2):
C12G3/02 119U ,  C12G3/08 102
Patent cited by the Patent:
Cited by applicant (2)
  • 特開昭49-110895号公報
  • 清酒の清澄方法および装置
    Gazette classification:公開公報   Application number:特願平9-349042   Applicant:大関株式会社
Cited by examiner (14)
  • 特公昭39-016340
  • 酒類の滓下げ方法
    Gazette classification:公開公報   Application number:特願2002-228102   Applicant:白鶴酒造株式会社
  • 特公昭52-020480
Show all

Return to Previous Page