Pat
J-GLOBAL ID:200903032850035835
魚類の鮮度測定方法
Inventor:
,
,
Applicant, Patent owner:
Agent (1):
西澤 利夫
Gazette classification:公開公報
Application number (International application number):2001001911
Publication number (International publication number):2002207025
Application date: Jan. 09, 2001
Publication date: Jul. 26, 2002
Summary:
【要約】【課題】 凍結の有無、種類にかかわらず魚類の鮮度を、その場で簡便に、かつ短時間で評価し得る安価な方法を提供する。【解決手段】 本発明は、魚類肉組織又は魚類肉組織の絞り汁に電極を挿入し、酸化還元電位を測定し、生食可能魚類の鮮度を判定する。
Claim (excerpt):
魚類肉組織又は魚類肉組織の絞り汁に電極を挿入し、酸化還元電位を測定し、生食可能魚類の鮮度を判定することを特徴とする魚類の鮮度測定方法。
IPC (4):
G01N 27/416
, G01N 27/26 371
, G01N 27/26
, G01N 33/12
FI (4):
G01N 27/26 371 A
, G01N 27/26 371 B
, G01N 33/12
, G01N 27/46 341 M
Patent cited by the Patent:
Cited by applicant (4)
-
酸化還元電位測定機能内蔵健康管理計
Gazette classification:公開公報
Application number:特願平8-320662
Applicant:有限会社遠藤プロセス, 大友慶孝
-
PH、ORP、水温等の測定電極
Gazette classification:公開公報
Application number:特願平9-028413
Applicant:笠原理化工業株式会社
-
pH測定及び酸化還元電位測定用複合電極
Gazette classification:公開公報
Application number:特願平10-309569
Applicant:株式会社アプリクス
-
生体、食品類または各種水のエージング評価方法およびその装置
Gazette classification:公開公報
Application number:特願2000-235976
Applicant:有限会社アクアサイエンス
Show all
Cited by examiner (4)
-
酸化還元電位測定機能内蔵健康管理計
Gazette classification:公開公報
Application number:特願平8-320662
Applicant:有限会社遠藤プロセス, 大友慶孝
-
PH、ORP、水温等の測定電極
Gazette classification:公開公報
Application number:特願平9-028413
Applicant:笠原理化工業株式会社
-
pH測定及び酸化還元電位測定用複合電極
Gazette classification:公開公報
Application number:特願平10-309569
Applicant:株式会社アプリクス
Article cited by the Patent:
Cited by applicant (2)
Cited by examiner (2)
Return to Previous Page