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J-GLOBAL ID:200901078009197670   Update date: Feb. 01, 2024

Suzuki Toru

スズキ トオル | Suzuki Toru
Affiliation and department:
Research field  (1): Food sciences
Research keywords  (6): 食品冷凍 ,  食品工学 ,  食品物性 ,  Food Refrigeration ,  Food Engineering ,  Physical Property of Food
Research theme for competitive and other funds  (13):
  • 2021 - 2023 Elucidation of mechanism in the suppression of freezing point depression by oil nano-film and application to hardly melting frozen desserts
  • 2018 - 2022 Elucidation on manifestation mechanism of texture in foods with complex inhomogeneous structures from microscopic aspect
  • 2015 - 2018 Study on mechanism for freeze trelance of a leech Ozobranchus jantseanus and its application
  • 2014 - 2018 Effect of Micro Phase Separation in Food Hydrogels on Texture
  • 2012 - 2015 Softening prediction based on recystalization of ice crystal during frozen storage of agricultural products
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Papers (167):
  • Shuto Mikajiri, Tomochika Sogabe, Ruodan Cao, Takahiro Kikawada, Toru Suzuki, Kiyoshi Kawai. Glass transition behavior of carnosine and its impact as a protectant on freeze-dried lactic acid bacteria. Food Biophysics. 2021
  • 大日方麗, 本田梨香子, 小竹佐 知子, 小林史幸, 李潤珠, 鈴木徹. におい嗅ぎ G C MS を用いた冷凍枝豆のブランチング有無による香り評価. 2021
  • 山橋 純代, 李 潤珠, 渡辺 学, 吉江 由美子, 鈴木 徹. 2021
  • 竹内 友里, 李 潤珠, 渡辺 学, 鈴木 徹. 液体窒素凍結による脂肪分の多いブリ切り身の脱油現象. 2021
  • Tomochika Sogabe, Rika Kobayashi, Pariya Thanatuksorn, Toru Suzuki, Kiyoshi Kawai. Physical and structural characteristics of starch-based and conventional cookies: Water sorption, mechanical glass transition, and texture properties of their crust and crumb. Journal of Texture Studies. 2021
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MISC (154):
Patents (10):
Books (10):
  • 野菜のおいしい冷凍・解凍
    毎日新聞出版 2018 ISBN:4620325465
  • 冷凍保存レシピBOOK 解凍テクがおいしいのコツ!
    朝日新聞出版 2017 ISBN:4023331600
  • 解凍テクがおいしさのコツ! 冷凍保存レシピBOOK
    朝日新聞出版 2017
  • かんたん! おいしい! 冷凍保存の便利レシピ (TJMOOK ふくろうBOOKS)
    宝島社 2017 ISBN:4800270405
  • 水産物の先進的な冷凍流通技術と品質制御--高品質水産物のグローバル流通を可能に (水産学シリーズ)
    恒星社厚生閣 2017 ISBN:4769916035
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Education (3):
  • 1986 - 1988 東京大学大学院農学研究科農芸化学専攻博士課程 退学
  • - 1981 Tokyo University of Fisheries
  • - 1979 Tokyo University of Fisheries
Professional career (2):
  • (BLANK) (The University of Tokyo)
  • (BLANK)
Work history (6):
  • 2019/04 - 現在 東京海洋大学 産学・地域連携推進機構 サラダサイエンス寄附講座 特任教授
  • 2004/04 - 2019/03 Tokyo University of Marine Science and Technology Faculty of Marine Science
  • 2003/10 - 2004/03 Tokyo University of Marine Science and Technology Faculty of Marine Science
  • 1996/04 - 2003/09 Tokyo University of Fisheries
  • 1988/02 - 1996/03 Tokyo University of Fisheries
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Awards (14):
  • 2021/06 - 日本食品保蔵科学会 論文賞 食品中の不凍水がマイクロ波解凍に及ぼす影響について
  • 2016/05 - 日本冷凍空調学会 アジア学術賞受賞 「食品・生物の凍結に関する包括的研究」
  • 2013/05 - 日本冷凍空調学会 2013年度学術賞 「氷結晶生成が魚肉の細胞外マトリクスに及ぼす影響についての 組織学的研究 -免疫染色を用いた氷結晶痕と細胞外マトリクスの同時観察-」
  • 2012/06 - FOOMA JAPAN(国際食品工業展)2012 アカデミックプラザ賞 金賞 過冷却現象を利用した次世代の食品冷凍技術
  • 2010/05 - 日本冷凍空調学会 学術賞 「食品凍結中に磁場が及ぼす効果の実験的検証」
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Association Membership(s) (6):
日本食品工学会 ,  低温生物工学会 ,  日本食品保蔵科学会 ,  日本水産学会 ,  日本冷凍空調学会 ,  日本食品科学工学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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