Rchr
J-GLOBAL ID:201301073435598003
Update date: Nov. 01, 2024
Araki Michihiro
アラキ ミチヒロ | Araki Michihiro
Affiliation and department:
Research field (2):
Biological, health, and medical informatics
, Systems genomics
Research theme for competitive and other funds (6):
- 2022 - 2025 代謝ブラックボックスの可視化から紐解く遺伝子導入パターン最適化手法の確立
- 2014 - 2017 酵素反応の選択性と多様性の情報解析
- 2015 - 2016 バイオ合成パスウェイデータベース
- 2014 - 2016 人工代謝経路のスコープの拡張
- 2012 - 2014 人工代謝経路の設計基盤の構築
- 2008 - 2010 Reconstruction of Metabolic Network for Extracting Design Principles of Natural Products
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Papers (62):
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Nanae Tanemura, Yusuke Machii, Masako Kakizaki, Takashi Kusumi, Rie Onodera, Yoshiko Tominaga, Michihiro Araki. Feature extraction contributing to risk-acceptance prediction by machine learning models in food benefit-risk communication in Japan. Food and Humanity. 2024. 3. 100427-100427
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Thien Vu, Yoshihiro Kokubo, Mai Inoue, Masaki Yamamoto, Attayeb Mohsen, Agustin Martin-Morales, Takao Inoué, Research Dawadi, Michihiro Araki. Machine Learning Approaches for Stroke Risk Prediction: Findings from the Suita Study. Journal of Cardiovascular Development and Disease. 2024
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Musashi Takenaka, Kouhei Kamasaka, Kim Daryong, Keiko Tsuchikane, Seiha Miyazawa, Saeko Fujihana, Yoshimi Hori, Christopher J Vavricka, Akira Hosoyama, Hiroko Kawasaki, et al. Integrated pathway mining and selection of an artificial CYP79-mediated bypass to improve benzylisoquinoline alkaloid biosynthesis. Microbial cell factories. 2024. 23. 1. 178-178
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Nanae Tanemura, Ikuko Kashino, Michihiro Araki. A first survey of the public’s colour preferences for four processed foods as major sources of salt intake in Japan. Food and Humanity. 2024. 100330-100330
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Miwa Yamaguchi, Michihiro Araki, Kazuki Hamada, Tetsuya Nojiri, Nobuo Nishi. Development of a Machine Learning Model for Classifying Cooking Recipes According to Dietary Styles. Foods. 2024
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MISC (42):
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樋口 千洋, 櫛田 達矢, 畠中 秀樹, 長尾 知生子, 荒木 通啓, 水口 賢司. 食品オントロジーの構築. トーゴーの日2022. 2022. 1
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種村 菜奈枝, 町井 湧介, 佐々木 剛, 荒木 通啓, 佐藤 淳子, 千葉 剛. 口語テキストでの発話者の潜在ニーズ予測とその可視化 Word2Vecモデルを用いた機械学習モデルの精度改善に関する検討. ヘルスコミュニケーションウィークプログラム・抄録集. 2022. 2022. 156-156
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樋口 千洋, 櫛田 達矢, 八塚 茂, 畠中 秀樹, 長尾 知生子, 荒木 通啓, 水口 賢司. 国民健康・栄養調査食品群のオントロジー構築. トーゴーの日2021. 2021. 1
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HIGUCHI Chihiro, KUSHIDA Tatsuya, YATSUDUKA Shigeru, HATANAKA Hideki, NAGAO Chioko, ARAKI Michihiro, MIZUGUCHI Kenji. Food ontology. JSAI Technical Report, Type 2 SIG. 2021. 2021. SWO-054. 02
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厨 祐喜, 荒木 通啓. 代謝パスウェイ・酵素反応改変における情報解析技術の活用. ファルマシア. 2020. 56. 10. 930-934
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Patents (11):
Lectures and oral presentations (14):
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大腸菌における1,4-ブタンジオール人工生合成経路構築
(日本農芸化学会2016年度大会 2016)
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代謝シミュレーション基盤を利用した網羅的メタボローム推定
(日本薬学会第135年会 2015)
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M-path: 拡張代謝パスウェイデータベースの構築
(第37回日本分子生物学会年会 2014)
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時系列データを利用した遺伝子制御ネットワーク選択手法の開発
(第3回生命医薬情報学連合大会 2014)
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バイオプロセス合成経路データベース"M-path"の構築
(第3回生命医薬情報学連合大会 2014)
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Education (3):
- - 2001 京都大学大学院薬学研究科博士課程後期課程修了
- - 1998 Kyoto University Graduate School of Pharmaceutical Sciences
- - 1996 京都大学薬学部卒業
Professional career (2):
- 修士(薬学) (京都大学)
- 博士(薬学) (京都大学)
Work history (6):
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