Rchr
J-GLOBAL ID:201301084667087066   Update date: Jun. 25, 2024

Isshiki Kenji

イッシキ ケンジ | Isshiki Kenji
Affiliation and department:
Job title: Professor
Research field  (1): Food sciences
Research keywords  (8): food hygiene ,  food safety ,  フードチェーン ,  リスク分析 ,  食品保全 ,  Food chain ,  Risk analysis ,  Food protection
Research theme for competitive and other funds  (2):
  • 2006 - 食品の安全性確保
  • 2006 - Food saferty enhancement
Papers (149):
MISC (73):
  • Kenji Isshiki. Food chain and food tech. Food Hygiene and Safety Science. 2024. 65. 1. j5-j8
  • Kenji Isshiki. Neoanthropic man (Homo sapiens) with "Thanks for food". Foods & Food Ingredients Journal of Japan. 2022. 227. 4. 305-309
  • Food Hygiene History in the Heisei Era and Future Prospects. 2020. 61. 3. j-81-j-86
  • 一色賢司. これからの食品安全と食品衛生. 美味技術学会誌. 2019. 18. 2. 74-77
  • 一色賢司. 「いただきます」を忘れずに. 月刊フードケミカル. 2019. 35. 1. 9-11
more...
Patents (6):
  • 微生物の多重検出方法
  • 飲食品等の品質判定方法およびそのインジケータ
  • 飲食品や薬剤等の保管状態判定方法およびそのインジケータ
  • 飲食品等の品質判定方法およびそのインジケータ
  • 大腸菌の加熱殺菌方法
more...
Books (49):
  • ポストハーベスト工学事典
    朝倉書店 2019
  • 食品安全検定テキスト中級、第2版
    中央法規出版 2018
  • 食品衛生学、補訂版
    東京化学同人 2016
  • 食品安全検定テキスト 初級
    中央法規出版 2015
  • 農産食品プロセス工学
    文英堂 2015
more...
Education (4):
  • 1973 - 1975 九州大学大学院 農学研究科 修士課程(食糧化学工学)
  • - 1975 Kyushu University Graduate School, Division of Agriculture Food Science and Technology
  • 1969 - 1973 Kagawa University Faculty of Agriculture
  • - 1973 Kagawa University Faculty of Agriculture Food Science
Professional career (2):
  • Doctor of Agriculture (Kyushu University)
  • Master of Agriculture (Kyushu University)
Work history (17):
  • 2014/04 - 現在 日本食品分析センター 学術顧問
  • 2014/04 - 現在 Hokkaido University
  • 2013/04 - 2021/03 The Open University of Japan
  • 2006 - 2014 Hokkaido University Faculty of Fisheries Sciences
  • 2003 - 2006 Cabinet Office
Show all
Committee career (14):
  • 2022/01 - 現在 ATP・迅速検査研究会 名誉理事
  • 2022/01 - 現在 日本食品化学学会 名誉会員
  • 2021/04 - 現在 日本食品衛生学会 特別会員
  • 2019/05 - 2021/05 (一社)栄養改善普及会 会長
  • 2000 - 2018 国際食品保全学会(International Association for Food Protection) 編集委員
Show all
Awards (5):
  • 2020/06 - 日本食品衛生学会 学会賞
  • 2010 - 日本食品衛生学会功労賞
  • 2009 - 日本食品化学学会論文賞(共著)
  • 2006 - 日本食品化学学会論文賞(共著)
  • 2003 - 日本防菌防黴学会論文賞(共著)
Association Membership(s) (9):
ATP・迅速検査研究会 ,  JAPANESE SOCIETY FOR FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY ,  日本食品微生物学会 ,  日本食品化学学会 ,  日本食品衛生学会 ,  The Japanese Society of Food Microbiology ,  The Japanese Society of Food Chemistry ,  The Food Hygienic Society of Japan ,  International Association for Food Protection
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page