Rchr
J-GLOBAL ID:202001016656636254
Update date: Jun. 12, 2024 UMEZAWA Ariko
ウメザワ アリコ | UMEZAWA Ariko
Affiliation and department: Job title:
Assistant professor
Research field (1):
Nutrition and health science
Papers (9): -
Chizuko Maruyama, Miya Uchiyama, Ariko Umezawa, Aoi Tokunaga, Akari Yasuda, Kanako Chibai, Chieko Fukuda, Rina Ichiki, Noriko Kameyama, Masakazu Shinohara. A Cross-Sectional Pilot Study on Association of Ready-to-Eat and Processed Food Intakes with Metabolic Factors, Serum Trans Fat and Phospholipid Fatty Acid Compositions in Healthy Japanese Adults. Nutrients. 2024. 16. 7. 1032-1032
-
Chizuko Maruyama, Aisa Sato, Yui Nishikata, Mariko Nakazawa, Yuri Shijo, Noriko Kameyama, Ariko Umezawa, Makoto Ayaori, Masako Waki, Katsunori Ikewaki, et al. Effects of Nutrition Education Program for the Japan Diet on Serum Phospholipid Fatty Acid Compositions in Patients with Dyslipidemia: Re-analysis of Data from a Previous Randomized Controlled Trial. Journal of atherosclerosis and thrombosis. 2023
-
前 明日美, 丸山 千寿子, 梅澤 愛理子, 上村 裕美子. ICTを用いた"The Japan Diet"摂取を推奨する遠隔栄養教育プログラムの効果 : パイロットスタディ-Effects of remote nutrition education program recommending "The Japan Diet" intake using information communication technology : a pilot study. 日本臨床栄養学会雑誌 = Journal of Japanese Society of Clinical Nutrition. 2023. 45. 4. 218-238
-
Miya Uchiyama, Chizuko Maruyama, Ariko Umezawa, Noriko Kameyama, Aisa Sato, Kanako Kamoshita, Seina Komine, Sayaka Hasegawa. A Cross-Sectional Pilot Study on Food Intake Patterns Identified from Very Short FFQ and Metabolic Factors Including Liver Function in Healthy Japanese Adults. Nutrients. 2022. 14. 12
-
丸山 千寿子, 前 明日美, 梅澤 愛理子, 高橋 つかさ, 梅沢 智奈美, 中村 遥, 亀山 詞子. 動脈硬化関連疾患栄養教育用簡易食物摂取頻度調査票(改変版Plus 1 Minus 1)の妥当性と再現性の検討. 日本病態栄養学会誌. 2022. 25. 2. 187-198
more... MISC (18): -
梅澤愛理子, 佐藤憲子. 高栄養素食品指数9.3(NRF9.3)を用いた食品評価の有用性についての検討. 日本女性栄養代謝学会抄録集Vol.29 No.1 2023,33-34. 2023
-
梅澤 愛理子, 丸山 千寿子, 前 明日美, 上村 裕美子, 木村 正儀. 若年男性における血中抗酸化能と血中酸化指標および脂質濃度との関連 The Japan Diet遠隔栄養教育介入による検討. 日本動脈硬化学会総会プログラム・抄録集. 2022. 54回. 219-219
-
梅澤 愛理子, 丸山 千寿子, 飯生 そら, 楢崎 由佳. 女子大学生における栄養素が添加された加工食品の摂取実態. 日本女子大学紀要(家政学部). 2022. 69. 65-71
-
梅澤 愛理子, 丸山 千寿子, 四條 裕里, 亀山 詞子, 佐藤 愛紗, 西谷 藍, 池脇 克則, 綾織 誠人, 脇 昌子, 寺本 民生. 脂質異常症患者における食物摂取頻度と血中LDL-C濃度の関連 簡易式食物摂取頻度調査票を用いた検討. 日本動脈硬化学会総会プログラム・抄録集. 2021. 53回. 210-210
-
平松 美佳, 脇 昌子, 近藤 仁江, 亀山 詞子, 四條 裕里, 梅澤 愛理子, 清水 洋佑, 杉山 美帆, 綾織 誠人, 池脇 克則, et al. 脂質異常症における血管内皮機能とインスリン抵抗性の関連 「日本食」研究の検討から. 糖尿病. 2020. 63. Suppl.1. S-184
more... Professional career (1): - 修士(家政学) (日本女子大学大学院家政学研究科)
Return to Previous Page