研究者
J-GLOBAL ID:200901028891232470   更新日: 2024年09月05日

いぶらひむ ひっしゃむ らどわん

イブラヒム ヒッシャム ラドワン | Ibrahim Hisham Radwan
所属機関・部署:
職名: 教授
ホームページURL (2件): https://www.researchgate.net/profile/Hisham-Ibrahimhttps://jglobal.jst.go.jp/en/detail?JGLOBAL_ID=200901028891232470
研究分野 (2件): 食品科学 ,  応用生物化学
研究キーワード (6件): 食品化学・栄養科学 ,  応用微生物学・応用生物化学 ,  Food Chemistry ,  Nutraceuticals ,  Structural Biology ,  Biochemistry
競争的資金等の研究課題 (10件):
  • 2006 - 2008 遺伝子工学的手法による新規の医薬品剤としてヒトリゾチームの抗菌ペプチドの生産開発
  • 2001 - 2003 リゾチームおよびα-ラクトアルブミンの抗菌戦略
  • リゾチームの機能性ペプチド
  • 機能性食品ペプチド
  • 鳥卵の抗菌システム
全件表示
論文 (15件):
  • Momoka Obayashi, Momoko Kimura, Asako Haraguchi, Mari Gotanda, Taiki Kitagawa, Misato Matsuno, Kozue Sakao, Daisuke Hamanaka, Kodai Kusakisako, Tomoshi Kameda, et al. Bovine lactoferrin inhibits Plasmodium berghei growth by binding to heme. Scientific reports. 2024. 14. 1. 20344-20344
  • Hisham Radwan Ibrahim, Ai Hitotsumatsu, Takeshi Miyata. Identification of potent antioxidant bioactive peptides from the soluble proteins of chicken egg yolk. Functional Food Science. 2023. 3. 6. 63-63
  • Takeshi Miyata, Kosuke Minamihata, Koichi Kurihara, Yui Kamizuru, Mari Gotanda, Momoka Obayashi, Taiki Kitagawa, Keita Sato, Momoko Kimura, Kosuke Oyama, et al. Highly efficient protein expression of Plasmodium vivax surface antigen, Pvs25, by silkworm and its biochemical analysis. Protein expression and purification. 2022. 195-196. 106096-106096
  • Hisham R. Ibrahim, Ahmed S. Ahmed, Airi Komeda, Takeshi Miyata. Lactophorin in Camel Milk Undergoing Specific Proteolysis and Exhibiting Potent Anticancer Action against Human Colon and Breast Cancer Cells Through ROS Generation. Avicenna Journal of Medical Biochemistry. 2022. 10. 1. 1-12
  • Keyu Chen, Yasushi Nakasone, Shuhan Yi, Hisham R Ibrahim, Kozue Sakao, Md Amzad Hossain, De-Xing Hou. Natural Garlic Organosulfur Compounds Prevent Metabolic Disorder of Lipid and Glucose by Increasing Gut Commensal Bacteroides acidifaciens. Journal of agricultural and food chemistry. 2022. 70. 19. 5829-5837
もっと見る
MISC (72件):
書籍 (7件):
  • Hen Egg White Lysozyme and Ovotransferrin: Mystery, Structural Role and Antimicrobial Function
    Proceedings of the Xth European Symposium on the Quality of Eggs and Egg Products. Yves Nys (Eds) 2003
  • A Bactericidal Domain of Lysozyme with Helix-loop-helix structure Present A Strong Antimicrobial Activity
    Proceedings of the 27th European Peptide Symposium. E. Benedetti and C. Pedone (Eds) 2002
  • Ovotransferrin : Chemistry and Antimicrobial Function
    Natural Food Antimicrobial Systems CRC Press Inc. FL, USA 2000
  • Protein-Based Biochemical and Genetic Stategies for The Design of New Antimicrobial Agent
    Physicochemical and Biological Functionality of Food Systems Technomic Press Co. Pennsylvania, USA 1999
  • Inghts into The Structure-Function Relationships of Ovalbumin, Ovotransferrin, and Lysozyme" : In Hen Eggs-Their Basic and Applied Science
    CRC Press Inc. FL, USA 1997
もっと見る
Works (2件):
  • 伝染病治療薬としての抗菌性ペプチドのデザインに関する研究
    1998 - 2001
  • Design of Antimicrobial Peptides as Potential Drugs in the Treatment of Infectious Diseases
    1998 - 2001
学歴 (6件):
  • - 1993 鳥取大学 生物資源研究科 生化学
  • - 1993 鳥取大学
  • - 1990 山口大学 生物資源研究科 生化学
  • - 1990 山口大学
  • - 1979 カイロ大学 農学部 食品化学
全件表示
学位 (2件):
  • PhD Degree (United Graduate School of Agriculture, Tottori University)
  • Ph.D.
経歴 (2件):
  • 2000 - 2001 Visiting Scientist, Center for Antimicrobial
  • Research, Cal Poly University, USA
委員歴 (7件):
  • 2008 - 現在 Americal Oil Chemist's Society (AOCS) Hisham Ibrahim
  • 2008 - 現在 Americal Chemical Society (ACS) Hisham Ibrahim
  • 2005 - 現在 World’s Poultry Science Association (WPSA) Hisham Ibrahim
  • 2001 - 現在 Japanese Dairy Science Association ヒッシャム イブラヒム
  • 1995 - 現在 International Society of Food Function ヒッシャム イブラヒム
全件表示
受賞 (2件):
  • 2001 - 2000 Outstanding Intellectuals of the 21<sup>th</sup> Century in Structural Biology
  • 2001 - 2000 Outstanding Intellectuals of the 21st Century Order of Excellence, in the field of "STRUCTURAL BIOLOGY and ANTIMICROBIAL DRUGS"
所属学会 (13件):
American Chemical Society (ACS) ,  American Oil Chemists Society (AOCS) ,  Japanese Dairy Science Association ,  Institute of Food Technologists(IFT) ,  Food System Functionality Association (FSFA) ,  日本農芸化学会 ,  Egg Science Forum ,  Japanese Dairy Science Association ,  and Agrochemistry ,  Biotechnology ,  Japan Society for Bioscience ,  American Oil Chemists Society (AOCS) ,  World Poultry Science Association
※ J-GLOBALの研究者情報は、researchmapの登録情報に基づき表示しています。 登録・更新については、こちらをご覧ください。

前のページに戻る