研究者
J-GLOBAL ID:200901064975881489
更新日: 2024年01月30日
佐々木 朋子
ササキ トモコ | Sasaki Tomoko
所属機関・部署:
職名:
上級研究員
研究キーワード (3件):
品質制御
, 穀類
, 澱粉
競争的資金等の研究課題 (6件):
論文 (77件):
-
Daisuke Nei, Tomoko Sasaki. Applicability of defatted soybean flours to 3D food printer: Effect of milling methods on printability and quality of 3D-printed foods. Journal of Food Engineering. 2023. 337. 111237-111237
-
Tomoko Sasaki. Influence of xanthan gum and gluten on <i>in vitro</i> digestibility and textural properties of rice bread. International Journal of Food Science & Technology. 2022. 57. 4. 2376-2383
-
Dede Robiatul Adawiyah, Tomoko Sasaki, Kaoru Kohyama. RETROGRADATION PROPERTIES OF HEAT MOISTURE TREATED (HMT) SAGO AND ARENGA STARCHES. Indonesian Food and Nutrition Progress. 2021. 17. 2. 28-28
-
Tomoko Sasaki, Junko Matsuki, Ken Tokuyasu. Effects of processing methods of rice gel on starch digestibility and textural properties. Cereal Chemistry. 2021. 98. 3. 450-461
-
Ken Tokuyasu, Kenji Yamagishi, Junko Matsuki, Daisuke Nei, Tomoko Sasaki, Masakazu Ike. "Nata Puree," a Novel Food Material for Upgrading Vegetable Powders, Made by Bacterial Cellulose Gel Disintegration in the Presence of (1,3)(1,4)-β-Glucan. Journal of applied glycoscience. 2021. 68. 4. 77-87
もっと見る
MISC (23件):
-
徳安健, 山岸賢治, 松木順子, 根井大介, 佐々木朋子, 池正和. バクテリアセルロースと(1-3),(1-4)-β-グルカンで調製した「ナタピューレ」の利用特性. 応用糖質科学. 2022. 12. 3
-
大坪研一, 中村澄子, 伊藤満敏, 春日健作, 荒木亜紀, 渡辺賢一, 平山匡男, 松木順子, 佐々木朋子, 小林篤, et al. 超硬質米と黒米の配合による糖尿病・認知症複合予防機能米飯の開発. 応用糖質科学. 2022. 12. 3
-
大坪研一, 中村澄子, 松木順子, 佐々木朋子, 池内健. 機能性糖質と健康 糖尿病・認知症複合予防機能米飯と超硬質米・黒米の配合による効果について. 食と医療. 2022. 23
-
Tomoko Sasaki. Influence of xanthan gum on in vitro starch and protein digestibility of gluten-free rice breads. Cereals&Grains21. 2021
-
松木順子, 堀清純, 荒木悦子, 佐々木朋子, 奥西智哉, 梅本貴之. 澱粉特性の異なる米粉を用いた米粉麺のゆでどけの評価. 応用糖質科学. 2021. 11. 3
もっと見る
経歴 (1件):
- 2021/04 - 現在 国立研究開発法人農業・食品産業技術総合研究機構 食品研究部門 食品加工・素材研究領域 バイオ素材開発グループ
前のページに戻る