研究者
J-GLOBAL ID:200901087924868054
更新日: 2020年05月09日
梅澤 眞樹子
ウメザワ マキコ | Umezawa Makiko
所属機関・部署:
旧所属 甲子園大学 栄養学部
旧所属 甲子園大学 栄養学部 について
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職名:
助教授
研究分野 (2件):
生理学
, 家政学、生活科学
競争的資金等の研究課題 (2件):
栄養と寿命
Nutrition and Lifespan
MISC (8件):
M Umezawa, T Takeda, K Kogishi, K Higuchi, T Matushita, J Wang, T Chiba, M Hosokawa. Serum lipid concentrations and mean life span are modulated by dietary polyunsaturated fatty acids in the senescence-accelerated mouse. JOURNAL OF NUTRITION. 2000. 130. 2. 221-227
M Umezawa, K Kogishi, H Tojo, S Yoshimura, N Seriu, A Ohta, T Takeda, M Hosokawa. High-linoleate and high-alpha-linolenate diets affect learning ability and natural behavior in SAMR1 mice. JOURNAL OF NUTRITION. 1999. 129. 2. 431-437
M UMEZAWA, A OHTA, H TOJO, H YAGI, M HOSOKAWA, T TAKEDA. DIETARY ALPHA-LINOLENATE LINOLEATE BALANCE INFLUENCES LEARNING AND MEMORY IN THE SENESCENCE-ACCELERATED MOUSE (SAM). BRAIN RESEARCH. 1995. 669. 2. 225-233
Dietary Soybean Protein Compared with Casein Retards Senescence in the Senescence Accelerated Mouse. Journal of Nutrition. 1993. 123,1905-1912
Effects of Dietary Restriction on Age Related Immune Dysfunction in the Senescenee Accelerated Mouse(SAM). The Journal of Nutrition. 1990. 120
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学歴 (4件):
- 1990 京都大学 医学研究科 病理学
- 1990 京都大学
- 1971 同志社女子大学 家政学部 食物学
- 1971 同志社女子大学
学位 (2件):
医学博士
家政学修士
所属学会 (3件):
日本調理科学会
, 基礎老化学会
, 栄養・食糧学会
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