研究者
J-GLOBAL ID:200901022679547315
更新日: 2020年06月08日
東 敬子
アズマ ケイコ | Azuma Keiko
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ホームページURL (1件):
http://www.naro.affrc.go.jp/nivfs/introduction/chart/0503/index.html
研究分野 (1件):
食品科学
研究キーワード (2件):
食品機能
, Food functionality
競争的資金等の研究課題 (3件):
1994 - 野菜類の抗酸化性に関する研究
野菜・茶の生体調節機能の解明
Physiological functionality of vegetables and tea and intestinal absorption of their functional components.
MISC (16件):
Keiko Azuma, Katsunari Ippoushi, Junji Terao. Evaluation of tolerable levels of dietary quercetin for exerting its antioxidative effect in high cholesterol-fed rats. FOOD AND CHEMICAL TOXICOLOGY. 2010. 48. 4. 1117-1122
Keiko Azuma, Akio Ohyama, Katsunari Ippoushi, Takashi Ichiyanagi, Atsuko Takeuchi, Takeo Saito, Hiroyuki Fukuoka. Structures and Antioxidant Activity of Anthocyanins in Many Accessions of Eggplant and Its Related Species. JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY. 2008. 56. 21. 10154-10159
Enhancing effect of lipids and emulsifiers on the accumulation of quercetin metabolites in blood plasma after the short-term ingestion of onion by rats. Biosci. Biotechnol. Biochem. 2003. 67, 2548-2555
Enhancing effect of lipids and emulsifiers on the accumulation of quercetin metabolites in blood plasma after the short-term ingestion of onion by rats. Biosci. Biotechnol. Biochem. 2003. 67, 2548-2555
K Azuma, K Ippoushi, H Ito, H Higashio, J Terao. Combination of lipids and emulsifiers enhances the absorption of orally administered quercetin in rats. JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY. 2002. 50. 6. 1706-1712
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学歴 (2件):
京都大学 農学部 食品工学科
京都大学
学位 (1件):
農学博士 (京都大学)
経歴 (1件):
国立研究開発法人農業・食品産業技術総合研究機構 野菜花き研究部門 野菜病害虫・機能解析研究領域 品質機能ユニット 主任研究員
所属学会 (5件):
The Japanese Society for Food Science and Technology
, Japanese Society for Food Factors
, and Agrochemistry
, Biotechnology
, Japan society for Bioscience
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