研究者
J-GLOBAL ID:200901030061679701
更新日: 2022年08月10日
渡辺 勝子
ワタナベ カツコ | Watanabe Katsuko
所属機関・部署:
国際学院埼玉短期大学 健康栄養学科
国際学院埼玉短期大学 健康栄養学科 について
「国際学院埼玉短期大学 健康栄養学科」ですべてを検索
機関情報を見る
職名:
助教授
研究分野 (1件):
水圏生命科学
研究キーワード (2件):
水産食品学
, Marine Food Chemistry
競争的資金等の研究課題 (2件):
水産動物のD-アミノ酸に関する研究
Studies on D-Amino Acids in Fish and Shellfish
MISC (40件):
Taste-active components in a Vietnamese fish sauce. Fisheries Science. 2002. 68, 913-920
Effects of docosahexaenoic acid content in triacylglycerol on human taste perceptions. Journal Food Science. 2002. 67, 2352-2356
Taste effects of oilgopeptides in a Vietnamese fish sauce. Fisheries Science. 2002. 68, 921-928
Taste-active components in a Vietnamese fish sauce. Fisheries Science. 2002. 68, 913-920
Fatty acid compositions of oil species affect the 5 basic taste perceptions. Journal Food Science. 2002. 67, 868-873
もっと見る
書籍 (6件):
イカの呈味成分
イカの栄養・機能成分 成山堂書店,東京 2000
Taste Properties of Squid and Cuttlefish
Nutritional and Functional Properties of Squid and Cuttlefish 2000
Improvement of Flavor of Cultured Oyster
The Fourth Asian Fisheries Forum China Ocean Press, Beijing 1997
魚介類の味
"魚の科学"朝倉書店,東京 1994
Enhancing effect of nucleotides on sweetness of heated prawn muscle.
"Olfaction and Taste XI" Spring-Verlag, Tokyo 1994
もっと見る
学歴 (2件):
- 1966 東北大学 農学部 水産
- 1966 東北大学
学位 (1件):
農学博士 (東京大学)
所属学会 (4件):
日本家政学会
, 日本食品工業学会
, 日本栄養・食糧学会
, 日本水産学会
※ J-GLOBALの研究者情報は、
researchmap
の登録情報に基づき表示しています。 登録・更新については、
こちら
をご覧ください。
前のページに戻る
TOP
BOTTOM