研究者
J-GLOBAL ID:200901033161777025   更新日: 2020年08月28日

池田 新矢

イケダ シンヤ | Ikeda Shinya
研究分野 (1件): 食品科学
研究キーワード (8件): rheology ,  atomic force microscopy ,  soft matters ,  Food materials ,  rheology ,  atomic force microscopy ,  soft matters ,  Food materials
競争的資金等の研究課題 (2件):
  • 食品の構造と物性
  • Structure and physical properties of food
MISC (46件):
特許 (1件):
  • Isothermal perparation of heat-resistant gellan gels with reduced syneresis
書籍 (10件):
  • 食品・化粧品・医療分野へのゲルの利用
    シーエムシー出版 2010
  • Functional Food Carbohydrates
    CRC Press 2006
  • レオロジーデータハンドブック
    丸善 2006
  • レオロジーデータハンドブック
    丸善 2006
  • 高分子ゲルの最新動向
    シーエムシー出版 2004
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講演・口頭発表等 (42件):
  • デンプンの糊化・老化に及ぼす糖の影響
    (第1回希少糖食品開発研究会 2010)
  • 求肥の物性に対するD-プシコースの影響
    (日本調理科学会平成22年度大会 2010)
  • The preparation of nano-droplet emulsion by liquid crystal emulsification with polyglycerin fatty acid ester emusifier
    (The 3rd Joint Symposium between CMU and KU 2010)
  • Maltodextrins enhance the coalescence in oil-in-water emulsions
    (The 3rd Joint Symposium between CMU and KU 2010)
  • 食品多糖の形成するweak gel及びtrue gelの微細構造
    (第37回食品の物性に関するシンポジウム 2010)
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学歴 (3件):
  • - 1998 東京大学 応用生命化学専攻
  • - 1995 東京大学 応用生命化学専攻
  • - 1993 東京大学 農芸化学科
学位 (1件):
  • 博士(農学) (東京大学)
経歴 (7件):
  • 2009 - - 香川大学, 准教授
  • 2008 - - シーピーケルコジャパンApS, マネージャー ビジネスディベロップメント ジャパン
  • 2006 - - CP Kelco, Senior Scientist
  • 2005 - - 大阪市立大学, 講師
  • 1999 - - 大阪市立大学, 助手
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委員歴 (1件):
  • 2003 - 2004 .09 The 7th International Hydrocolloids Conference, The 7th International Hydrocolloids Conference, A scientific committee member
受賞 (1件):
  • 2002 - Young Scientists Award: The Best University Contribution from Asia.
所属学会 (5件):
日本調理科学会 ,  高分子学会 ,  日本農芸化学会 ,  American Chemical Society ,  日本食品科学工学会
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