研究者
J-GLOBAL ID:200901034271585055
更新日: 2022年09月27日
奥田 将生
オクダ マサキ | Okuda Masaki
所属機関・部署:
独立行政法人酒類総合研究所 醸造技術基盤研究部門
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職名:
主任研究員
研究分野 (1件):
応用生物化学
研究キーワード (3件):
酒
, rice
, alcohol
競争的資金等の研究課題 (2件):
2006 - 2010 酒類の特性に関与する原料成分の解析及びその利用に関する研究
2006 - 2010 Rice in brewing
MISC (12件):
Masaki Okuda, Atsuko Isogai, Midori Joyo, Nami Goto-Yamamoto, Shigeaki Mikami. Influence of Sulfur and Nitrogen Content of Rice Grains on Flavor in Stored Sake. CEREAL CHEMISTRY. 2009. 86. 5. 534-541
奥田将生, 橋爪克己, 荒巻功, 沼田美子代, 上用みどり, 後藤奈美, 三上重明. Influence of starch characteristics on digestibility of steamed rice grains under sake making conditions, and rapid estimation methods of digestibility by physical analysis. J.Appl. Glycosci. 2009. 56. 3. 185-192
奥田将生. 酒造原料米のデンプン分子構造と酒造適性. 日本醸造協会誌. 2007. 102. 7. 510-519
M. Okuda. Effects of milling ratio properties of endosperm starches and rice flours from milled Japanese rice grains. J. Appl. Glycosci. 2007. 54. 1. 1-5
M.Okuda. Structural characteristics of rice starch and sake making properties. Journal of the Brewing Society of Japan. 2007. 102. 7. 510-519
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学位 (1件):
博士 (大阪市立大学)
受賞 (2件):
2011/10 - 日本醸造学会 奨励賞
2008 - 日本醸造協会 伊藤保平賞
所属学会 (6件):
日本醸造学会
, 日本応用糖質科学会
, 日本生物工学会
, The Japanese Society of Applied Glycoscience
, Brewing society of Japan
, The Society for Bioscience and Bioengineering, Japan
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