研究者
J-GLOBAL ID:200901039477018310
更新日: 2020年05月29日
西脇 俊和
ニシワキ トシカズ | Nishiwaki Toshikazu
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所属機関・部署:
新潟県農業総合研究所 食品研究センター 園芸特産食品科
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職名:
主任研究員
研究分野 (2件):
食品科学
, 応用生物化学
研究キーワード (6件):
酵素
, 微生物
, 食品
, Enzyme
, Microorganism
, Food
競争的資金等の研究課題 (4件):
2010 - 2012 マイクロバブルを利用した殺菌技術の開発
1999 - 2006 キノコのプロテアーゼの応用
1999 - 2006 Application of Mushroom Enzyme
2001 - 2004 酵母を利用した沢庵臭の除去技術
MISC (5件):
Toshikazu Nishiwaki, Satoshi Asano, Takuji Ohyama. Properties and substrate specificities of proteolytic enzymes from the edible basidiomycete Grifola frondosa. JOURNAL OF BIOSCIENCE AND BIOENGINEERING. 2009. 107. 6. 605-609
Debittering of Enzymatic Hydrolysates Using an Aminopeptidase from the Edible Basidiomycetes
Grifola Frondosa
. Journal of Bioscience and Bioengineering. 2002. 93(1), 60-63
Debittering of Enzymatic Hydrolysates Using an Aminopeptidase from the Edible Basidiomycetes
Grifola Frondosa
. Journal of Bioscience and Bioengineering. 2002. 93(1), 60-63
Purification and Characterization of an Aminopeptidase from the Edible Basidiomycete
Grifola Frondosa
. Bioscience Biotechnology and Biochemistry. 2001. 65(2), 424-427
Purification and Characterization of an Aminopeptidase from the Edible Basidiomycete
Grifola Frondosa
. Bioscience Biotechnology and Biochemistry. 2001. 65(2), 424-427
特許 (3件):
沢庵臭の除去方法
マイタケを用いた高機能食品の製造方法
アミノペプチダーゼ及びその製造方法
学歴 (4件):
- 1995 新潟大学 自然科学研究科 生命システム科学専攻
- 1995 新潟大学
- 1992 新潟大学 農学部 農芸化学科
- 1992 新潟大学
学位 (2件):
博士(農学)
博士(農学)
経歴 (4件):
2001 - - 新潟県農業総合研究所食品研究センター 主任研究員
1995 - - 新潟県食品研究所 研究員
1995 - - Research Worker,
Niigata Prefectural Food Research Institute
所属学会 (5件):
日本食品科学工学会
, 日本農芸化学会
, and Agrochemistry
, Biotechnology
, Japan Society for Bioscience
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