研究者
J-GLOBAL ID:200901070552735214   更新日: 2020年06月06日

小西 靖之

コニシ ヤスユキ | Konishi Yasuyuki
所属機関・部署:
職名: グループリーダー 研究主幹
ホームページURL (1件): http://www.techakodate.or.jp/center/outline/engineer/konishi2.html
研究キーワード (6件): 水分状態 ,  水分拡散 ,  食品乾燥 ,  Moisture State ,  Moisture Diffusiuity ,  Food Drying
競争的資金等の研究課題 (4件):
  • 2003 - 2006 Optimal Design of Drying Process to keep Good Quality of Dried Squid.
  • 2001 - 2004 食品脱水プロセスの効率的操作に関する研究
  • 2001 - 2004 Optimal Efficiency Design of Dehydration Process in Food Drying.
  • 2003 - 2003 イカの高品質乾燥に関する研究
論文 (13件):
MISC (2件):
  • Characteristic Innovation of a Food Drying Process Revealed by the Physicochemical Analysis of Dehydration Dynamics. Journal of Food Engineering. 2001. 19. 7. 1253-1270
  • Optimal Design of a Poultice-Up Process Operation in Food Drying Process Developed for Keeping Good Quality of Foods. Proceeding of Euro Chem 10. 1999. 3. 744-751
特許 (23件):
書籍 (2件):
  • Drying Efficiency Design using Multifunctional Dynamics of Water Molecules in Foods (H-NMR Analysis of a Fish Paste Sausage and Squid)
    AIDIC Conference Series 2003
  • Rh/MgOによるCO及びCO<sub>2</sub>水素化反応動特性の比較 科学工学シンポジウムシリーズ、触媒技術の新しい展望
    科学工学協会 1987
Works (2件):
  • 農水産素材・副産物の非加熱プロセスによる脱水・乾燥技術
    1999 - 2000
  • 高含水物の高速低温脱水・乾燥技術の開発
    1998 - 1999
学歴 (6件):
  • - 2002 北見工業大学 工学研究科 物質変換工学専攻
  • - 2002 北見工業大学
  • - 1987 北見工業大学 工学部 工業SX学科
  • - 1987 北見工業大学 工学研究科 化学環境工学専攻
  • - 1987 北見工業大学
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学位 (1件):
  • 博士(工学) (北見工業大学)
経歴 (5件):
  • 1987 - 1995 パロマ工業(株)札幌研究所
  • 1987 - 1995 Paloma Industries Ltd. , Japan
  • 1995 - - 北海道立工業技術センター研究開発部
  • 1995 - - Hokaid Industrial Technology Center Reserch
  • and Development Dept. , Japan
所属学会 (6件):
日本冷凍空調学会 ,  日本食品工学会 ,  日本食品科学・工学会 ,  化学工学会 ,  Japanese Society of Food Science and Technology ,  The Society of Chemical Engineers. Japan
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