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J-GLOBAL ID:200902135117281277   整理番号:01A0570657

メカブより溶出する粘性物質の理化学的特性 (第3報) 調製温度がメカブ粘性物質の粘度に与える影響と性状変化の要因

Physicochemical Properties of Viscous Exudate of Mekabu. (Part III). Influences of Preparation Temperature on Viscosity of Viscous Exudate of Mekabu(Sporophyll of Undaria pinnatifida), and Factors involved in the Changes in Property.
著者 (4件):
資料名:
巻: 34  号:ページ: 196-200  発行年: 2001年05月20日 
JST資料番号: Y0637A  ISSN: 1341-1535  資料種別: 逐次刊行物 (A)
記事区分: 短報  発行国: 日本 (JPN)  言語: 英語 (EN)
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メカブに湯を加えて撹はんすると粘性物質が得られる。この粘性物...
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分類 (2件):
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澱粉以外の多糖類  ,  海藻類 
引用文献 (8件):
  • Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives. Compendium of Food Additive Specifications. 1995, 5-7
  • NAKAGAWA, S. Effects of the Components in Cooking Solutions on Some Properties of Alginate of Dried Tangle. Laminaria japonica, J. Cookery Sci. Japan. 1991, 24, 108-112
  • NISHIZAWA, K. Biochemistry and Utilization of Seaweeds. 1983, 15-16
  • MEGURO, H. Sin Syokuhin Bunseki Hou. 1996, 531
  • OKUDA, H. Histology of Food, Cooking and Processing. 1999, 83-87
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