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J-GLOBAL ID:200902214154753321   整理番号:05A0651764

低温で短期間貯蔵したジャガイモ塊茎中の糖および遊離アミノ酸含量の変化ならびにフライイング後のアクリルアミド濃度に及ぼす影響

Change in Content of Sugars and Free Amino Acids in Potato Tubers under Short-Term Storage at Low Temperature and the Effect on Acrylamide Level after Frying
著者 (13件):
資料名:
巻: 69  号:ページ: 1232-1238 (J-STAGE)  発行年: 2005年 
JST資料番号: G0021A  ISSN: 0916-8451  CODEN: BBBIEJ  資料種別: 逐次刊行物 (A)
記事区分: 原著論文  発行国: 日本 (JPN)  言語: 英語 (EN)
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分類 (2件):
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食品の化学・栄養価  ,  野菜とその加工品 
物質索引 (4件):
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引用文献 (26件):
  • 1) Burton, W. G., and Wilson, A. R., The sugar content and sprout growth of tubers of potato cultivar Record, grown in different localities, when stored at 10, 2 and 20 °C. Potato Res., 21, 145–162 (1978).
  • 2) Isherwood, F. A., Starch-sugar interconversion in Solanum tuberosum. Phytochem., 12, 2579–2591 (1973).
  • 3) Burton, W. G., “The Potato” 3rd ed., Longman Scientific & Technical, New York, pp. 286–522 (1989).
  • 4) Sowokinos, J. S., Stress-induced alterations in carbohydrate metabolism. In “The Molecular and Cellular Biology of the Potato”, eds. Vayda, M. E., and Park, W. D., CAB International, Wallingford, pp. 137–158 (1990).
  • 5) Shallenberger, R. S., Smith, O., and Treadway, R. H., Role of sugars in the browning reaction in potato chips. J. Agric. Food Chem., 7, 274–277 (1959).
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