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J-GLOBAL ID:200902286804454309   整理番号:05A0436420

豆乳の過酸化脂質含量と青臭み(豆臭)に及ぼす熱処理の影響

Effect of Heat Treatment on the Lipid Peroxide Content and Aokusami (Beany Flavor) of Soymilk
著者 (5件):
資料名:
巻: 10  号:ページ: 328-333  発行年: 2004年08月 
JST資料番号: L2827A  ISSN: 1344-6606  CODEN: FSTRFS  資料種別: 逐次刊行物 (A)
記事区分: 原著論文  発行国: 日本 (JPN)  言語: 英語 (EN)
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6種の異なる処理法によりダイズを熱処理し,豆乳を調製した。相...
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分類 (1件):
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野菜とその加工品 
引用文献 (18件):
  • Anderson, J.W., Johnston, B.M. and Cook-Newell, M.E. (1995). Meta-Analysis of the Effects of Soy Protein Intake on Serum Lipids, New Engl. J. Med., 333, 276-282.
  • Asano, M., Okubo, K. and Yamauchi, F. (1989). Effect of immersing temperature on the behavior of exuding components from soybean. Nippon Shokuhin Kogyo Gakkaishi, 36, 636-642 (in Japanese).
  • Echigo, T., Takenaka, T., Yatsunami, K. and Yamamoto, H. (1991). Effect of heating treatment in immersing and grinding process on the quality of soymilk. <I>Bull. Fac. Agric</I>., Tamagawa Univ</I>., <B>31</B>, 17-28 (in Japanese).
  • Ediriweera, N., Akiyama, Y. and Saio, K. (1987). Inactivation of lipoxygenase in soybeans with retention of protein solubility. J. Food Sci., 52, 685-690.
  • Endo, H., Ohno, M., Tanji, K., Shimada, S. and Kaneko, K. (2003a). Effect of variety of soybean seeds and processing of soy milk on the isoflavone content of tofu. Food Preser. Sci., 29, 165-172 (in Japanese).
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