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J-GLOBAL ID:202001016656636254 更新日: 2024年06月12日

梅澤 愛理子

ウメザワ アリコ | UMEZAWA Ariko
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論文 (9件)

  • Chizuko Maruyama, Miya Uchiyama, Ariko Umezawa, Aoi Tokunaga, Akari Yasuda, Kanako Chibai, Chieko Fukuda, Rina Ichiki, Noriko Kameyama, Masakazu Shinohara. A Cross-Sectional Pilot Study on Association of Ready-to-Eat and Processed Food Intakes with Metabolic Factors, Serum Trans Fat and Phospholipid Fatty Acid Compositions in Healthy Japanese Adults. Nutrients. 2024. 16. 7. 1032-1032
  • Chizuko Maruyama, Aisa Sato, Yui Nishikata, Mariko Nakazawa, Yuri Shijo, Noriko Kameyama, Ariko Umezawa, Makoto Ayaori, Masako Waki, Katsunori Ikewaki, et al. Effects of Nutrition Education Program for the Japan Diet on Serum Phospholipid Fatty Acid Compositions in Patients with Dyslipidemia: Re-analysis of Data from a Previous Randomized Controlled Trial. Journal of atherosclerosis and thrombosis. 2023
  • 前 明日美, 丸山 千寿子, 梅澤 愛理子, 上村 裕美子. ICTを用いた"The Japan Diet"摂取を推奨する遠隔栄養教育プログラムの効果 : パイロットスタディ-Effects of remote nutrition education program recommending "The Japan Diet" intake using information communication technology : a pilot study. 日本臨床栄養学会雑誌 = Journal of Japanese Society of Clinical Nutrition. 2023. 45. 4. 218-238
  • Miya Uchiyama, Chizuko Maruyama, Ariko Umezawa, Noriko Kameyama, Aisa Sato, Kanako Kamoshita, Seina Komine, Sayaka Hasegawa. A Cross-Sectional Pilot Study on Food Intake Patterns Identified from Very Short FFQ and Metabolic Factors Including Liver Function in Healthy Japanese Adults. Nutrients. 2022. 14. 12
  • 丸山 千寿子, 前 明日美, 梅澤 愛理子, 高橋 つかさ, 梅沢 智奈美, 中村 遥, 亀山 詞子. 動脈硬化関連疾患栄養教育用簡易食物摂取頻度調査票(改変版Plus 1 Minus 1)の妥当性と再現性の検討. 日本病態栄養学会誌. 2022. 25. 2. 187-198
  • Ariko Umezawa, Chizuko Maruyama, Yasuhiro Endo, Yumiko Suenaga, Yuri Shijo, Noriko Kameyama, Aisa Sato, Ai Nishitani, Makoto Ayaori, Masako Waki, et al. Effects of Dietary Education Program for the Japan Diet on Cholesterol Efflux Capacity: A Randomized Controlled Trial. Journal of Atherosclerosis and Thrombosis. 2022. 29. 6. 881-893
  • 平井 智美, 丸山 千寿子, 朴 善美, 四條 裕里, 前 明日美, 中村 恵理, 中野 礼奈, 嶋 光葉, 岡部 祐奈, 梅澤 愛理子, et al. 中年男性を対象としたJapan Diet教育介入パイロットスタディにおける野菜・果実摂取と血清カロテノイドおよびMDA-LDL濃度に関する検討(Effects of Vegetable and Fruit Intakes on Serum Carotenoid and MDA-LDL Concentrations in a Pilot Study of Japan Diet Education for Middle-aged Men). 日本家政学会誌. 2022. 73. 1. 21-30
  • Chizuko Maruyama, Yuri Shijo, Noriko Kameyama, Ariko Umezawa, Aisa Sato, Ai Nishitani, Makoto Ayaori, Katsunori Ikewaki, Masako Waki, Tamio Teramoto. Effects of Nutrition Education Program for the Japan Diet on Serum LDL-Cholesterol Concentration in Patients with Dyslipidemia: A Randomized Controlled Trial. Journal of atherosclerosis and thrombosis. 2021. 28. 10. 1035-1051
  • Noriko Kameyama, Chizuko Maruyama, Yuri Shijo, Ariko Umezawa, Aisa Sato, Makoto Ayaori, Katsunori Ikewaki, Masako Waki, Tamio Teramoto. Comparison of Food and Nutrient Intakes between Japanese Dyslipidemic Patients with and without Low-Density Lipoprotein Cholesterol Lowering Drug Therapy: A Cross-Sectional Study. Journal of atherosclerosis and thrombosis. 2020. 27. 7. 683-694

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