Rchr
J-GLOBAL ID:200901001984862614
Update date: Sep. 12, 2022
Fujita Shuji
フジタ シュウジ | Fujita Shuji
Contact this researcher
You can send email directly to the researcher.
Research field (2):
Food sciences
, Horticulture
Research keywords (4):
食品生化学・食品科学
, 園芸利用学
, Food biochemistry・Food Science
, Postharvest preservation of fruits and vegetables
Research theme for competitive and other funds (6):
1972 - 園芸食品のアスコルビン酸酸化酵素に関する研究
1972 - 食品の酵素的褐変とその防止法に関する研究
1972 - Studies on Ascorbic Acid Oxidase in Fruits and Vegetables
1972 - Studies on Enzymatic Browning and Its Prevention in Foods
酵素的褐変とその防止法
Enzymatic Browning and Its Prevension
Show all
Papers (5):
Purification and characterization of phloroglucinol oxidase from broccoli. 2013. 39. 5. 273-282
藤田 修二. 鶏肉のテクスチュアおよび嗜好性に及ぼすパパイン処理の影響. 日本食品保蔵科学会誌. 2013. 39. 1. 3-8
Andi Nur Faidah Rahman, Mayumi Ohta, Kazuya Nakatani, Nobuyuki Hayashi, Shuji Fujita. Purification and Characterization of Polyphenol Oxidase from Cauliflower (Brassica oleracea L.). JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY. 2012. 60. 14. 3673-3678
FUJITA Shuji. Purification and characterization of polyphenol oxidase from Japanese radish. Food preservation science. 2011. 37. 5. 233-240
FUJITA Shuji. Purification and characterizati9on of polyphenoloxidase from Japanese butterbur (Petasites japonicas). 2009. 35. 4. 179-186
MISC (135):
HAN Yunzhe, HAYASHI Nobuyuki, FUJITA Shuji. Purification and properties of polyphenol oxidase from leaf lettuce (Lactuca sativa). journal of the japanese society for cold preservation of food. 2005. 31, 295-301. 6. 295-301
籾殻の加圧熱水処理後に得られる残差の重金属吸着特性. (2005). 佐賀大農彙. 2005. 90,45-53
加圧熱水流通式反応装置を用いたスダジイからのキシロース、キシロオリゴ糖生成挙動. 日本食品工学会誌. 2004. 5, 243-248
加圧熱水中でのセルロース分解挙動の速度論的解析. 日本エネルギー学会誌. 日本エネルギー学会誌. 2004. 83, 805-814
加圧熱水処理によるスダジイからのキシロース、キシロオリゴ糖生成挙動. 日本食品工学会誌. 2004. 5, 205-210
more...
Books (2):
Enzymatic Browning and Its Prevention. Chapter 15 : Difference Spectra Spectrophotometry for Polyphenol Oxidase Assay.
American Chemical Society 1995
Enzymatic Browning and Its Prevention. Chapter 15 : Difference Spectra Spectrophotometry for Polyphenol Oxidase Assay.
American Chemical Society 1995
Works (2):
加圧熱水処理法を用いた農産廃棄物からの糖質系機能性食品製造システムの構築
2000 - 2002
機能性バイオポリフェノールの開発とその産業的利用
1998 - 2000
Education (4):
- 1972 Kyushu University
- 1972 Kyushu University Graduate School, Division of Agriculture
- 1970 University of Miyazaki Faculty of Agriculture
- 1970 University of Miyazaki Faculty of Agriculture Agricultural ChemiSty
Professional career (1):
(BLANK) (Kyushu University)
Work history (9):
2013/04 - 現在 Nakamura Gakuen University Junior College
2011/04 - 2013/03 Saga University
1996/09 - 2013/03 Saga University Faculty of Agriculture
2008/09 - 2011/03 Saga University
1988/08 - 1996/08 Saga University Faculty of Agriculture
1988 - 1996 Saga University, Associate Professor
1972/04 - 1988/08 Saga University Faculty of Agriculture
1972 - 1988 Saga University, Research Assistant
Nakamura Gakuen University Junior College Division of Food and Nutrition
Show all
Committee career (6):
2006/04 - 現在 日本食品保蔵科学会 評議員
2012/04 - 2013/03 佐賀県 農政審議会会長
2011/04 - 2013/03 佐賀県食と農絆づくりプロジェクト 座長
2011/04 - 2013/03 佐賀県卸売市場審議会 会長
1999 - 2003 日本食品科学工学会 評議員
1999 - 2001 日本栄養食糧学会 評議員
Show all
Awards (1):
2004 - 日本食品保蔵科学会・学会賞
Association Membership(s) (5):
日本食品保蔵科学会
, 日本園芸学会
, 日本栄養食糧学会
, 日本食品科学工学会
, 日本農芸化学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in
researchmap
.
For details, see here
.
Return to Previous Page
TOP
BOTTOM