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J-GLOBAL ID:200901023985531046   Update date: Sep. 13, 2022

Yasushi Morinaga

モリナガ ヤスシ | Yasushi Morinaga
Research field  (2): Food sciences ,  Applied microbiology
Research keywords  (1): Microbial production using mixed culture system. Development of microbial processes for production of functional foods and materials. Improvement of microorganisms applying the mechanism of microbial adaptation to stressful environments.
Papers (90):
MISC (15):
Patents (45):
  • 新規発酵食品
  • 有胞子乳酸菌胞子を含有するインスタントスープ
  • 菜種胚芽の分離方法及び菜種胚芽油脂
  • 大豆イソフラボン含有組成物とその製造方法
  • 微細繊維状セルロースのアルカリ溶液又はゲル化物
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Books (7):
  • The Frontier of Fermented Foods
    2015
  • 光琳選書9「食品と微生物」
    (株)光琳 2008
  • 日本の食を科学する
    朝倉書店 2008
  • 「フードデザイン21」第1版 機能性食品科学・技術とその応用 「海外の動向」
    サイエンスフォーラム社発行 2002
  • Progress in Industrial MicrobiologyBiotechnology of Amino Acid Production :Serine
    Elsevier, Amsterdam-Oxford- New York-Tokyo 1987
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Lectures and oral presentations  (188):
  • 高塩濃度環境での酵母と乳酸菌の相互作用に関する研究
    (日本農芸化学会2016年度大会 2016)
  • Fermentation mechanism of traditional sourdough
    (2016)
  • Deficiency or excess in intracellular tryptophan induces biofilm formation by Escherichia coli
    (2016)
  • Sterilization of biofilm by high-pressure carbon dioxide
    (2016)
  • Similarity of yeast adhesion properties of Lactobacillus plantarum and Escherichia coli
    (2016)
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Education (2):
  • - 1971 Graduate School of Agriculture, The University of Tokyo Graduate School of Agriculture Deptartment of Agricultural Chemistry
  • - 1969 The University of Tokyo Faculty of Agriculture Department of Agricultural Chemistry
Professional career (2):
  • 農学修士 (東京大学)
  • Ph.D. (Kyoto University)
Work history (18):
  • 2014/04/01 - Nihon University College of Bioresource Sciences
  • 2012/01 - 2014/03/31 Nihon University College of Bioresource Sciences
  • 2009/04 - Professor, Dept. Food Science and Technology, College of Bioresource Sciences, Nihon University
  • 2007/04 - 2009/03 Professor, Dept. Food Science and Technology, College of Bioresource Sciences, Nihon University
  • 2005/04 - 2008/03 Visiting Professor, Sciences of Functional Foods(Integrated Dept.),Graduate School of Agriculture, Shinsyu University
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Committee career (12):
  • 2011/04 - 日本生物工学会 代議員
  • 2010/04 - 日本食品科学工学会 企画委員
  • 2008/10 - 2009/03 農林水産省食品産業クラスター促進技術対策食品産業技術検討委員会委員
  • 2009/01 - ふじさわ産業フェスタ実行委員会
  • 2006/04 - 2008/03 独立行政法人科学技術振興機構独創シーズ展開事業アドバイザー
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Association Membership(s) (5):
Japan Society for Lactic Acid Bacteria ,  Japanese Society for Bioscience, Biotechnology and Agrochemistry ,  The Society for Biotechnology, Japan ,  The Japanese Society for Food Science and Technology ,  The Japanese Biochemical Society
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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