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J-GLOBAL ID:200901024444177939   Update date: Sep. 22, 2022

Nakazawa Fumiko

ナカザワ フミコ | Nakazawa Fumiko
Affiliation and department:
Job title: 名誉教授
Research field  (2): Food sciences ,  Home economics, lifestyle science
Research keywords  (4): Science of Cookery ,  Physical Property of Food ,  調理科学 ,  食品物性
Research theme for competitive and other funds  (10):
  • 1987 - 2003 咀嚼・嚥下計測による口腔内食品物性研究
  • 1983 - 2003 食品の電子レンジ加熱
  • 1980 - 1998 澱粉の糊化と老化
  • 電子レンジ加熱
  • 咀嚼・嚥下計測による口腔内食品物性研究
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MISC (49):
Books (12):
  • おいしさの科学事典 噛む・潰す速さと咽頭部における食物の流れの速さ
    朝倉書店 2003
  • 老化抑制と食品 咀嚼活動の多元計測による口腔内食品物性の解明
    アイピーシー,独立法人食品総合研究所編集 2002
  • 咀嚼圧,口蓋圧,下顎の運動,咀嚼筋筋電位による食品テクスチャーの評価
    Elsevier 2000
  • Evaluation of Food Texture by Mastication and Palatal Pressure, Jaw Movement and Electromyography
    Hydrocolloids 2 : Fundamentals and Applications in Biology, Medicine and Food. Elsevier, Amsterdam 2000
  • 新食感事典 咀嚼中の歯の動き 83-87頁 加熱・冷却・冷凍 362-370頁
    サイエンスフォーラム社 1999
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Works (8):
  • 口腔内における食物レオロジーの咀嚼活動計測による解明
    2002 - 2003
  • 新規テクスチャーモディファイヤー創出のための多糖類ゲルの体系的研究
    2002 - 2003
  • 超音波による食品の物性評価に関する研究
    2000 - 2001
  • Physical Properties of Foods by Ultrasonic Wave
    2000 - 2001
  • 咀嚼活動による口腔内食品物性の研究
    1997 - 1999
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Education (4):
  • - 1963 The University of Tokyo
  • - 1963 The University of Tokyo
  • - 1956 Ochanomizu University Faculty of Science
  • - 1956 Ochanomizu University Faculty of Science
Professional career (1):
  • Doctor of Science, Master of Science (The University of Tokyo)
Work history (7):
  • 2004 - - 共立女子大学 名誉教授
  • 1969 - 2003 Kyoritsu Women's University
  • 1969 - 2002 Kyoritsu Women's University, Full-Time
  • 1963 - 1969 The University of Tokyo The Institute for Solid State Physics
  • 1963 - 1969 Institute for Solid State Physics, Research
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Committee career (3):
  • 1998 - 食品物性研究会 運営委員
  • 1998 - 日本咀嚼学会 理事
  • 1988 - 日本家政学会 学会誌編集委員
Awards (1):
  • 1989 - 日本家政学会賞
Association Membership(s) (5):
ハイドロコロイド研究会 ,  食品物性研究会 ,  日本咀嚼学会 ,  日本調理学会 ,  日本家政学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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