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J-GLOBAL ID:200901029998555457
Update date: Jan. 30, 2024
Ooi Atsushi
オオイ アツシ | Ooi Atsushi
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Affiliation and department:
Mie University Graduate School of Bioresources Major in Life Sciences
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Detailed information
Job title:
Associate professor
Research field (2):
Marine/Aquatic life sciences
, Biophysics
Research keywords (2):
生物物性
, Physical Chemistry of Marine Food
Research theme for competitive and other funds (16):
2019 - 2020 低糖度・安定剤無添加の果実ジャムの製造方法に関する研究開発
2018 - 2019 菓子類の吸湿抑制方法に関する研究
2014 - 2018 スナック菓子類の品質及び生産安定化方法に関する研究
2014 - 2017 菓子の光劣化抑制方法に関する研究
2010 - 2014 血管平滑筋細胞の可塑的変化における細胞内ネットワークの解明
2012 - 2013 ゴマサバの水産ねり製品への加工原料への活用方法
2011 - 2012 尾鷲産アオリイカの品質保持に関する研究
2010 - 2011 新規市場開拓を目的とした水産加工食品の開発
2007 - 2008 ゼリー状食品,ゾル状食品の食道通過特性の簡易評価法の開発
2005 - 2007 血管平滑筋の形質変換時における筋線維の動的変化に関与する因子の検索
2003 - 2004 Analysis of stabilization and degradation mechanism of muscle fiber of vascular smooth muscle cell upon transformatioon
1999 - 2000 高校生のためのマリンバイオ体験学習会
筋肉タンパク質の研究
水産食品のテクスチュアーに関する研究
Study on Muscle Protein
Textural Study of Marine Food
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Papers (16):
Teruo Nakayama, Keiko Hatae, Midori Kasai, Atsushi Ooi. Seasonal Changes in Rigor Development and Flesh Texture of Wild Japanese Sea Bass (Lateolabrax japonicus). Journal of Aquatic Food Product Technology. 2017. 26. 5. 578-592
大井 淳史, 美濃 松謙. 低利用資源からの魚肉ねり製品~アルカリ添加法の可能性~. 日本調理食品研究誌. 2014. 20. 3. 15-24
MINO Matsunori, YANO Takeo, MISHIMA Takashi, AOKI Takahiko, OOI Atsushi. Improvement of Heat-gelation Ability of Surimi from Frozen Blue Mackerel by the Addition of Sodium Carbonate. Japan Journal of Food Engineering. 2013. 14. 1. 29-36
Atsushi Ooi, Tsuyoshi Okagaki. Thermal stability of carp actin in its polymerized form. FISHERIES SCIENCE. 2011. 77. 6. 1053-1059
Atsushi Ooi, Youjiro Tamura, Tsuyoshi Okagaki. Effect of gluconate on heat-induced gelation of myosin from red sea bream. NIPPON SUISAN GAKKAISHI. 2010. 76. 6. 1066-1072
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MISC (54):
大井 淳史, 美濃 松謙. 低利用資源からの魚肉ねり製品 : アルカリ添加法の可能性. 調理食品と技術 = Prepared foods and technology : 日本調理食品研究会誌. 2014. 20. 3. 119-128
美濃松謙, 美濃松謙, 矢野竹男, 三島隆, 青木恭彦, 大井淳史. 冷凍ゴマサバ肉へのアルカリ直接添加による足の増強. 日本水産学会大会講演要旨集. 2012. 2012. 127
田村陽次郎, 大井淳史. 水中のグルコン酸分子集団の構造と溶液の粘性特性. 日本物理学会講演概要集. 2007. 62. 2. 376
Tsuyoshi Okagaki, Ryo Suzuki, Atsushi Ooi. C-protein (MyBP-C) isoforms from carp ordinary and dark muscles and muscle type-specific binding to myosin. FISHERIES SCIENCE. 2007. 73. 3. 640-650
Tsuyoshi Okagaki, Lin Yang, Atsushi Ooi. Mechanochemical properties of ordinary and dark muscle myosins from seawater fish. FISHERIES SCIENCE. 2007. 73. 1. 184-188
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Education (5):
- 1988 Nagoya University
- 1986 Nagoya University
- 1986 Nagoya University Graduate School, Division of Natural Science
- 1984 Nagoya University School of Science
- 1984 Nagoya University Faculty of Science
Professional career (1):
Doctor of Agriculture (The University of Tokyo)
Association Membership(s) (4):
日本食品工学会
, 日本生化学会
, 日本生物物理学会
, 日本水産学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in
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