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J-GLOBAL ID:200901041153457103   Update date: Jan. 30, 2024

KONDO Tomoko

KONDO Tomoko
Affiliation and department:
Job title: associate professor
Research field  (1): Home economics, lifestyle science
Research keywords  (4): 澱粉 ,  食生活 ,  Starch ,  Food culture
Research theme for competitive and other funds  (2):
  • 2018 - 2023 Improving cultivation method and commercialization of sago palm with interdisciplinary approaches
  • 1997 - Studies on Physicochemical Properties and Cooking Characteristics of Sago Starch
Papers (24):
  • Starch gel foods in cookery science: application of native starch and modified starches. Journal of Biorheology. 2021. 35. 1. 29-41
  • 芹生直子, 近堂知子, 高橋節子, 平尾和子. 加工タピオカ澱粉を用いたカスタードクリームの口どけに関する研究. 日本調理科学会誌. 2019. 52. 5. 308-317
  • Kazuko Hirao, Tomoko Kondo, Keiji Kainuma, Setsuko Takahashi. Starch properties and uses as food for human health and welfare. Sago Palm: Multiple Contributions to Food Security and Sustainable Livelihoods. 2018. 285-298
  • Seriu Naoko, Kondo Tomoko, Takahashi Setsuko, Hirao Kazuko. Study on 'melt-in-the-mouth' texture of custard cream using modified tapioca starch. Abstracts of the Annual Meeting of the Japan Society of Cookery Science. 2017. 29. 32-32
  • Seriu Naoko, Kondo Tomoko, Takahashi Setsuko, Hirao Kazuko. Physical properties and sensory attributes of custard cream made from modified tapioca starch. Abstracts of the Annual Meeting of the Japan Society of Cookery Science. 2015. 27. 52-52
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MISC (14):
Books (6):
  • 第3版 調理を学ぶ
    八千代出版株式会社 2021
  • 新調理学プラス
    株式会社光生館 2021
  • 新ポケット 食品・調理実験辞典 改訂増補
    2018
  • 新 調理学実習・実験-基礎から応用まで-
    2016
  • The Sago Palm The Food and Environmental Challenges of the 21st Century
    Kyoto University Press 2015
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Lectures and oral presentations  (61):
  • サゴ澱粉を用いたグルテンフリーパスタの開発
    (サゴヤシ学会 2020)
  • 加工タピオカ澱粉を用いたカスタードクリームの口どけに関する研究
    (2017)
  • Benefits of Oxidized Sago Starch in Chinese Noodles
    (2017)
  • Physical Properties and Sensory Attributes of Japanese Udon Noodles
    (2015)
  • 加工タピオカ澱粉を用いたカスタードクリームの物性および食味特性
    (2015)
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Professional career (2):
  • Master of Domestic Science (Kyoritsu Women's University)
  • Doctor of Philosophy (Kyoritsu Women's University)
Committee career (7):
  • 2020/06 - 現在 日本調理科学会関東支部役員
  • 2017/09 - 現在 日本応用糖質科学会 総務委員
  • 2016/06 - 現在 サゴヤシ学会 評議員
  • 2003 - 現在 日本応用糖質科学会東日本支部 理事
  • 2002/06 - 2016/05 サゴヤシ学会 幹事
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Association Membership(s) (5):
日本官能評価学会 ,  サゴヤシ学会 ,  日本調理科学会 ,  日本家政学会 ,  日本応用糖質科学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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