Rchr
J-GLOBAL ID:200901052868063740   Update date: Sep. 29, 2022

Yanagida Fujitoshi

ヤナギダ フジトシ | Yanagida Fujitoshi
Affiliation and department:
Homepage URL  (1): http://www.wine.yamanashi.ac.jp/staff/yanagida/yanagida_01.html
Research field  (2): Food sciences ,  Applied microbiology
Research keywords  (14): Lactic acid bacteria ,  Taxonomy ,  Microbiology ,  Wine making ,  乳酸菌 ,  分類学 ,  微生物 ,  ワイン醸造 ,  醸造学 ,  応用微生物学 ,  食品科学 ,  Taxonomy ,  Lactic Acid Bacteria ,  Wine
Research theme for competitive and other funds  (7):
  • Taxonomuy of Microorganisms
  • Study on Wine Microbiology
  • 微生物の分類学
  • ワイン微生物の研究
  • Research of Wine microbiology
Show all
MISC (64):
Patents (1):
  • 有用ワイン酵母の選抜方法
Books (6):
  • 日本を元気に気にする!基礎科学
    株式会社 宝島社 2004
  • 『微生物の取り扱いと利用・応用技術』
    情報機構 2003
  • 『バイオプリザベーション』ー乳酸菌による食品微生物制御ー
    幸書房 1999
  • ワインと宝石
    山梨日日新聞社 1998
  • 市民講座 ワイン学入門
    山梨日日新聞社 1996
more...
Lectures and oral presentations  (34):
  • 抗菌活性を有した乳酸菌の検索ならびに味噌への利用に関する研究
    (2009年度日本農芸化学大会 2009)
  • 山梨科学アカデミー奨励賞受賞講演「海洋酵母と乳酸菌に関する研究」
    (山梨科学アカデミー 2008)
  • 「海の酵母ワインと微生物」
    (INFネットワークフォーラム 2008)
  • 「ワインと微生物」
    (山梨大学留学生懇談会 2008)
  • 優良MLF菌の探索と甲州ワイン小規模試験醸造
    (日本ブドウ・ワイン学会(ASEV JAPAN)2008年度大会 2008)
more...
Education (4):
  • - 1988 Tokyo University of Agriculture
  • - 1988 Tokyo University of Agriculture Graduate School, Division of Agriculture
  • - 1983 Tokyo University of Agriculture
  • - 1983 Tokyo University of Agriculture Faculty of Agriculture
Professional career (1):
  • (BLANK) (Tokyo University of Agriculture)
Work history (7):
  • 2008/02 - 山梨大学教授(ワイン科学研究センター)
  • 2000/04 - University of Yamanashi Faculty of Engineering
  • 1997/04 - University of Yamanashi Faculty of Engineering
  • 1995/04 - University of Yamanashi Faculty of Engineering
  • 1990/03 - University of Yamanashi Faculty of Engineering
Show all
Committee career (3):
  • 2003/06 - 2009/07 日本乳酸菌学会 会計理事
  • 2003/11 - 日本ブドウ・ワイン学会 幹事・編集幹事
  • 1999/06 - 日本微生物資源学会 実務担当委員
Awards (2):
  • 2008 - 山梨科学アカデミー奨励賞
  • 2006 - 台湾乳酸菌学会 最優秀論文発表賞
Association Membership(s) (8):
アメリカ ブドウ・ワイン学会 ,  日本ビフィズス菌センター ,  日本微生物資源学会 ,  日本醸造学会 ,  日本生物工学会 ,  日本乳酸菌学会 ,  ASEV日本ブドウ・ワイン学会 ,  日本農芸化学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page