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J-GLOBAL ID:200901074843057669   Update date: Aug. 29, 2024

Hayashi Yukako

ハヤシ ユカコ | Hayashi Yukako
Affiliation and department:
Job title: Associate Professor
Research field  (5): Food sciences ,  Nutrition and health science ,  Animals: biochemistry, physiology, behavioral science ,  Neuroscience - general ,  Cell biology
Research keywords  (4): 食品感覚特性 ,  味覚生理学 ,  Food Sensory perception ,  taste physiology
Research theme for competitive and other funds  (22):
  • 2022 - 2025 Studies on refinement of taste signal from peripheral tissues to taste nerves.
  • 2015 - 2018 Studies on the construction of taste transmission pathway from taste receptor cells to taste nerves and the role of ATP
  • 2012 - 2015 Studies on the role of ATP receptor in taste transduction
  • 2008 - 2010 Studies on the types of the taste cell and taste perception.
  • 2004 - 2006 Assemble of taste transduction mechanism with multifaceted approach
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Papers (90):
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MISC (170):
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Patents (4):
Books (9):
  • 日本食およびその素材の健康機能性開発
    シーエムシー出版 2016 ISBN:9784781311579
  • 味を改善するための添加物-第6回高付加価値食品開発のためのフォーラム
    食品加工技術 vol.29、No.1 pp.46-50 2008
  • 多角的アプローチによる味覚情報変換機構の構築
    [林由佳子] 2007
  • 味情報伝達機構におけるセカンドメッセンジャー系のクロストークに関する研究
    [林由佳子] 2004
  • 食品機能研究法
    光琳 2000 ISBN:4771200041
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Lectures and oral presentations  (173):
  • Attempts to purify IgY against the human bitter taste receptor hT2R14
    (The International Egg Symposium in Kyoto 2018 2108)
  • 味を改善するための添加物
    (阪神シニアカレッジ 2021)
  • Crystallization of hT2R14 for structural analysis
    (2021)
  • Effect of aging and exercise on taste sensitivity
    (MRM forum 2020 2020)
  • 食塩代替物としての塩化カリウムの異味は繰り返し摂取により蓄積する
    (第54回日本味と匂学会 2020)
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Professional career (1):
  • Doctor of Agriculture (Kyoto University)
Awards (11):
  • 2019/10 - 日本食品科学工学会関西支部 優秀発表賞 加齢が味覚閾値に及ぼす影響
  • 2019/10 - 公益財団法人 ヒト・健康・未来研究財団 優秀賞 高齢者がおいしく食事をするための味覚調査
  • 2017/08 - Japanese Society for Food Science and Technology Award for Best Paper Analysis of Active Components on Oral Fat Sensations in Oolong Tea.
  • 2017/03 - Bioscience Biotechnology and Biochemistry年間最優秀論文賞 Isolation and characterization of key contributors to the "kokumi" taste in soybean seeds.
  • 2014/10 - 日本味と匂学会 論文賞 III型細胞の機能分化と味蕾でのATP受容体分布
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Association Membership(s) (3):
日本食品科学工学会 ,  日本味と勾学会 ,  日本農芸化学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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