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J-GLOBAL ID:200901074843057669   Update date: Sep. 01, 2020

Hayashi Yukako

ハヤシ ユカコ | Hayashi Yukako
Affiliation and department:
Job title: Assistant Professor
Research field  (5): Food sciences ,  Clinical pharmacy ,  Physiology ,  Neuroscience - general ,  Neuroscience - general
Research keywords  (4): 食品感覚特性 ,  味覚生理学 ,  Food Sensory perception ,  taste physiology
Research theme for competitive and other funds  (6):
  • 苦味受容機構に関する研究
  • テクスチャーの客観的評価分析のための数量化手法の開発
  • うま味の受容機作に関する電気生理学・生化学的解析
  • Studies of mechanism for bitter perception
  • Development of Objective Methods for Analysis of Food Texture
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Papers (63):
MISC (36):
Books (5):
  • 日本食およびその素材の健康機能性開発
    シーエムシー出版 2016
  • 味を改善するための添加物-第6回高付加価値食品開発のためのフォーラム
    食品加工技術 vol.29、No.1 pp.46-50 2008
  • マウス味蕾および味細胞の単離法
    光琳/食品機能研究法,/,49-52 2000
  • 21世紀に何を食べるか(本の題名)、おいしい!〜おいしさは舌を頭で感じる〜
    恒星出版, 2000
  • Monosodium Glutamate Binding to Bovine Epithelial Cells is affected by the Ionic Composition of the Medium
    Olfaction and Taste,XI/,384 1993
Lectures and oral presentations  (5):
  • The taste sensitivity of the elderly and young people.
    (SPISE2018(Summer Program in Sensory Evaluation) 2018)
  • Type III taste cells could be reclassified by the function
    (ISMNTOP/YRUF/AISCRIB2017 2017)
  • Evaluation of Umami Substances and the Characterization of Umami Receptor and Coupling G Protein
    (Taste and Food Acceptance Congress -Chemistry and Molecular biology of Sweet, Bitter and Umami Tastes 2010)
  • 味を改善するための添加物
    (第6回高付加価値食品開発のためのフォーラム 2008)
  • 苦味受容体に対する鶏卵抗体
    (日本味と匂い学会)
Professional career (1):
  • Doctor of Agriculture (Kyoto University)
Awards (1):
  • 2000 - 日本味と勾学会 高砂賞
Association Membership(s) (7):
Achems ,  Society of Neuroscience ,  日本味と勾学会 ,  日本生化学会 ,  日本農芸化学会 ,  Achems ,  Society for Neuroscience
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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