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J-GLOBAL ID:200901088497133737   Update date: Sep. 16, 2022

Marui Takayuki

マルイ タカユキ | Marui Takayuki
Affiliation and department:
Research field  (1): Oral medicine
Research keywords  (2): 味覚生理学 ,  Gustatory Physiology
Research theme for competitive and other funds  (2):
  • 1992 - 味覚の受容・情報伝達機構の解析
  • 1992 - Analyses of mechanisms for Gustatory reception and transduction.
MISC (21):
Books (5):
  • 味剌激の神経応答
    CLIENT 21.感覚器 2000
  • おいしさの生理学的要因
    朝倉書店:「調理とおいしさの科学」 1993
  • Teleost Gustation.
    Fish Chemoreception. Chapman and Hall Ltd. 1992
  • Brainstem Mechanisms of Gustation
    CRC Press 1989
  • Multiplicity of taste receptor mechanisms for amino acids in the carp, ┣DBCyprinus(/)-┫DB ┣DBcarpio(/)-┫DB L.
    Umami : A Basic Taste. Marcel Dekkar, Inc. 1987
Education (2):
  • - 1971 Nagoya University School of Science
  • - 1971 Nagoya University Faculty of Science
Professional career (2):
  • (BLANK) (Nagoya University)
  • (BLANK)
Work history (3):
  • 1981 - 1992 Kagoshima University Dental School
  • 1992 - - 奥羽大学歯学部口腔生理学講座 教授
  • 1971 - 1981 岐阜歯科大学口腔生理学講座 助手・講師
Committee career (3):
  • 1992 - 1996 日本味と匂学会 運営委員(会計幹事)
  • 日本歯科基礎医学会 評議員
  • 日本生理学会 評議員
Awards (2):
  • 1988 - 第4回中西研究奨励賞
  • 1985 - K.H.Doan Publication Award for Western Region Publication.
Association Membership(s) (7):
AChemS (Association for Chemoreception Sciences,USA) ,  ECRO (European Chemoreception Research Organization) ,  日本比較生理生化学会 ,  日本味と匂学会 ,  日本歯科基礎医学会 ,  日本動物学会 ,  日本生理学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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