Rchr
J-GLOBAL ID:200901096662883730   Update date: Aug. 30, 2020

Sumi Hiroyuki

スミ ヒロユキ | Sumi Hiroyuki
Affiliation and department:
Job title: Professor
Homepage URL  (1): http://www.kusa.ac.jp/%7Esumi/indexj.html
Research field  (3): Clinical pharmacy ,  Physiology ,  Food sciences
Research keywords  (4): 機能性食品 ,  血液凝固線溶 ,  Functional food ,  Blood coagulation and fibrinolysis
Research theme for competitive and other funds  (2):
  • 食品中の線溶関連物質
  • Fibrinolysis relating substances in foods
MISC (119):
Books (33):
  • 納豆の研究法 第5章機能性成分分析法
    恒星社厚生閣 2010
  • 納豆は効く
    ダイナミックセラーズ 2010
  • Essential oil bearing or aromatic grasses
    CRC Press 2009
  • 納豆の科学-最新情報による総合的考察-
    建帛社 2007
  • 血栓症に勝つ -驚異のミミズパワー・LR末食品-
    東洋医学舎 2005
more...
Lectures and oral presentations  (13):
  • Effect of natto on tissue plasminogen activator release in perfused rat hindlegs
    (20th International Society for Fibrinolysis and Proteolysis 2010)
  • Nattokinase as thermally stable and broad spectrum enzyme
    (20th International Society for Fibrinolysis and Proteolysis 2010)
  • Zedoary (curcuma zedoaria roscoe) inhibits platelet aggregation and generates t-PA
    (20th International Society for Fibrinolysis and Proteolysis 2010)
  • Fermentation of royal jelly and bee pollen : Nattokinase fibrinolysis and vitamin K2 content
    (XXII Congress of the International Society on Thrombosis and Haemostasis 2009)
  • Substrate specificity of nattokinase and the application of these properties to the assay of its potency
    (XXII Congress of the International Society on Thrombosis and Haemostasis 2009)
more...
Works (13):
  • 高血圧を抑制する鶏肉発酵調味料の開発
    2005 -
  • メナキノン7含有黒豆納豆の骨粗鬆症予防効果に関する研究
    2004 -
  • 黒大豆リキュールの評価試験
    2004 -
  • コーヒーに含まれる血栓溶解関連成分の研究
    2003 -
  • 蛋白質変性抑制蒸煮装置の開発と高付加価値食品素材への応用」基礎技術の調査(II)
    2003 -
more...
Professional career (2):
  • Master of Engineering (University of Yamanashi)
  • Doctor of Medicine (The University of Tokushima)
Committee career (9):
  • 2002 - 2006 倉敷芸術科学大学生命科学部学部長
  • 2002 - 2006 Chairman, College of Life Science, Kurashiki University of Science and the Arts
  • 2001 - 2002 倉敷芸術科学大学産業科学技術学部学部長
  • 2001 - 2002 Chairman, College of Science and Industrial Technology, Kurashiki University of Science and the Arts
  • 1993 - 財団法人タカノ農芸化学助成財団 評議員
Show all
Awards (10):
  • 2010 - 財団法人エリザベス・アーノルド富士財団研究助成
  • 2003 - 財団法人エリザベス・アーノルド富士財団研究助成
  • 2003 - 社団法人全日本コーヒー協会研究助成
  • 2001 - 社団法人全日本コーヒー協会研究助成
  • 2000 - 財団法人日本科学協会笹川科学研究助成
Show all
Association Membership(s) (12):
日本栄養・食糧学会 ,  財団法人タカノ農芸化学助成財団 ,  日本食品科学工学会 ,  日本醸造学会 ,  日本アルコール医学会 ,  日本腎臓学会 ,  日本生化学会 ,  日本農芸化学会 ,  日本臨床血液学会 ,  日本生理学会 ,  日本血液学会 ,  日本血栓止血学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page