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J-GLOBAL ID:200901099635371700   Update date: Feb. 01, 2024

Ishimaru Megumi

イシマル メグミ | Ishimaru Megumi
Affiliation and department:
Research field  (1): Horticulture
Research keywords  (14): 細胞壁 ,  細胞壁分解酵素 ,  構造解析 ,  ベレゾーン ,  基質特異性 ,  組換えタンパク ,  園芸利用 ,  果実軟化 ,  ブドウ ,  軟化 ,  ストレス反応 ,  園芸利用学 ,  貯蔵技術 ,  品質保持
Research theme for competitive and other funds  (11):
  • 2019 - 2022 Research on the function and molecular structure of expansins involved in fruit softening.
  • 2020 - 2021 果実軟化に関与するエクスパンシンの機能解明と分子構造研究
  • 2020 - 2020 長期貯蔵を目的としたモモ果肉形質の遺伝子多型解析
  • 2014 - 2016 青果物の長距離輸送におけるストレス処理を利用した品質保持技術の検討並びに評価
  • 2011 - 2013 Structural based fruit softening mechanism; the model of tomato fruit softening during maturation
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Papers (43):
MISC (38):
  • Masahiro Eda, Takashi Matsumoto, Tatsuji Sakamoto, Megumi Ishimaru, Toshiji Tada. Structural and functional analysis of tomato beta-galactosidase 4: insight into the substrate specificity of the fruit softening-related enzyme (vol 86, pg 300, 2016). PLANT JOURNAL. 2017. 90. 3. 621-621
  • 松山佳織, 近藤辰哉, 阪本龍司, 石丸恵. モモ果実の軟化に関与するPpEXP1の糖加水分解活性の有無について. 園芸学研究 別冊. 2017. 16. 1
  • 松山佳織, 近藤辰哉, 阪本龍司, 石丸恵. トマトβ-ガラクトシダーゼ4のアミノ酸変異(V548W)導入による酵素特性および基質特異性の変化. 園芸学研究 別冊. 2016. 15. 1
  • 近藤辰哉, 松山佳織, 阪本龍司, 枝真広, 石丸恵. トマトβ-ガラクトシダーゼ4のアミノ酸変異導入による酵素活性の変化. 応用糖質科学. 2015. 5. 3
  • Megumi Ishimaru, Hidemi Izumi, Tatsuji Sakamoto, Toshihisa Kotake, Yoichi Tsumuraya. Enzymatic Properties of Yeast Expressed Tomato Beta-galactosidase (TBG)1. HORTSCIENCE. 2010. 45. 8. S289-S289
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Patents (1):
  • 植物親和性材料およびその利用
Books (3):
  • 園芸利用学
    文永堂出版 2021 ISBN:9784830041426
  • 食品加工・保蔵学
    2017
  • 地球変動研究の最前線を訪ねる
    清水弘文堂 2010
Lectures and oral presentations  (21):
  • モモ果実由来エクスパンシンの糖加水分解活性について
    (第11回細胞壁研究者ネットワーク定例会 2017)
  • モモ果実由来エクスパンシンの糖加水分解活性
    (日本応用糖質科学会平成29年度大会 2017)
  • 新規植物親和性材料およびその利用について(第一報)
    (園芸学会平成29年度秋季大会 2017)
  • 青果物の収穫後の高温環境による生理化学変化とその利用
    (日本食品保蔵科学会第66回大会 2017)
  • ブドウ黒とう病に対する抵抗性機構の解明(第三報)
    (園芸学会平成29年度春季大会 2017)
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Education (1):
  • - 1999 Osaka Prefecture University
Professional career (1):
  • (BLANK)
Work history (1):
  • 2020/04 - 現在 Kindai University Faculty of Biology-Oriented Science and Technology Department of Science and Technology on Food Safety
Committee career (5):
  • 2019 - 現在 Senior Editor
  • 2016/10 - 現在 園芸学会 Hort J.編集委員
  • 2015/06 - 現在 日本食品保蔵科学会 企画・広報委員
  • 2015/04 - 2018/03 西宮市 西宮市食育食の安全安心推進会議委員
  • 2013/04 - 2016/03 園芸学会 園芸学研究編集委員
Awards (1):
  • 日本食品保蔵科学会奨励賞(2006)
Association Membership(s) (4):
THE JAPANESE SOCIETY OF APPLIED GLYCOSCIENCE ,  日本食品保蔵科学会 ,  日本植物生理学会 ,  園芸学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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