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J-GLOBAL ID:201301017527489920
Update date: Feb. 14, 2024 TOSHIYA HAYASHI
ハヤシ トシヤ | TOSHIYA HAYASHI
Affiliation and department: Homepage URL (1): http://www-agr.meijo-u.ac.jp/cgi-bin/labo11/index.html Research field (3):
Food sciences
, Food sciences
, Food sciences
Research keywords (7):
機能性
, おいしさ
, 安心・安全
, レトルト
, 発酵
, 食品加工
, 畜産食糧資源(主に食肉・乳)
Research theme for competitive and other funds (2): - 2016 - 2018 Exploration of nutritional prophylaxis against mental disorders mediated by the alteration of gut microbiota
- 2005 - 2007 高付加価値型レトルト食肉製品の創出
Papers (62): -
HACCP institutionalization. Journal of Antibacterial and Antifungal Agents. 2022. 50. 5. 197-203
-
T. Murahashi, M. Nagasawa, S. Haga and T. Hayashi. Palatability and physicochemical properties of sausages prepared via lactic acid fermentation and drying at low temperature. Animal Science Journal. 2020. 91. 1. e13446
-
T. Hayashi. Study on the functionalities of muscle and meat protein. Jpn. Meat Science. 2020. 61. 1. 25-35
-
T. Murahashi, S. Haga, M. Nagasawa and T. Hayashi. Palatability of sausages inoculated with lactic acid bacteria capable of forming lactic acid at low temperature. Journal of Research Institute of Meijo University. 2020. 18. 87-95
-
T. Murahashi, M. Nagasawa, S. Haga and T. Hayashi. Functional property of sausages inoculated with lactic acid bacteria capable of forming lactic acid at low temperature. Jpn. Meat Science. 2018. 59. 1. 101-103
more... MISC (42): Books (6): - Application and function of milk, meat and egg.
IK-publishing 2018
- Stabilization and functionality of gel & aplied developmen for next generaton.
Technical Information Institute Co. 2013
- Illustration Food and Health
2008
- Encyclopedia of Food
Asakurashoten Co. 2001
- The road to meat science
Self-publishing Fukuoka 2000
more... Lectures and oral presentations (116): -
脂肪分組成の異なるソフトクリームを用いた性状比較に関する研究
(2019年度 日本食品科学工学会 中部支部大会 2019)
-
LPS誘導性の慢性ストレスによる意欲減退モデルの構築
(第25回Hindgut Club Japan 2019)
-
豚肉に含まれる血圧上昇抑制ペプチドの探索
(第25回Hindgut Club Japan 2019)
-
発酵乳ホエーの血圧上昇抑制メカニズムの探索
(第25回Hindgut Club Japan 2019)
-
身体に効くおいしい食肉
(日本農芸化学会 サイエンスカフェ 2019)
more... Education (3): - - 2001 九州大学大学院 農学研究科 畜産学専攻博士後期課程
- - 1994 名城大学大学院 農学研究科 (農学専攻)修士課程
- - 1992 名城大学 農学部 農芸化学科
Professional career (1): Work history (11): - 2011/04 - 2012/04 Max-Rubner Institut, Standort Kulmbach Guest researcher
- 2009/04 - 名城大学大学院 農学研究科農学専攻 准教授
- 2007/04 - 名城大学 農学部応用生物化学科 准教授
- 2006/04 - 2007/03 名城大学 農学部応用生物化学科 助教授
- 2006/04 - 文部科学省 名城大学大学院 農学研究科農学専攻 助教授
- 2001/04 - 2006/03 名城大学 農学部応用生物化学科 講師
- 2003/04 - 名城大学 総合研究所 所員
- 2001/04 - 文部科学省 名城大学大学院 農学研究科農学専攻 講師
- 2000/04 - 2001/03 九州大学大学院 農学研究院 助手
- 1998/04 - 2000/03 九州大学 農学部 助手
- 1998/10 - 1999/03 東筑紫短期大学 食物栄養学科 非常勤講師
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Committee career (18): - 2020/04 - 日本食品科学工学会 理事
- 2020/04 - 日本食品科学工学会 中部支部 副支部長
- 2019/04 - 2020/03 日本畜産学会 2019年度日本畜産学会奨励賞選考委員
- 2019/04 - ICoMST2022 Organizing Comittee
- - 2019/03 ICoMST2022準備委員会委員
- 2017/04 - イノベーション創出強化研究推進事業(旧農林水産業・食品産業科学技術研究推進事業) 評価委員
- 2016/04/01 - 2017/03/31 日本農芸化学会 日本農芸化学会2018年度大会実行委員(平成28年度~)
- 2015/04 - 2016/11 日本食品科学工学会 日本食品科学工学会第63回大会実行委員(平成27年度~)
- 2016/04/01 - 日本農芸化学会 日本農芸化学会中部支部幹事(平成28年度~)
- 2015/04/01 - 東海地域生物系先端技術研究会 東海地域生物系先端技術研究会 企画運営員
- 2013/01 - 環境管理技術研究会編集委員
- 2012/04 - 日本食品科学工学会中部支部運営委員
- 2006/04 - 2012/03 日本畜産学会 日本畜産学会若手企画準備委員会委員
- 2008/04 - 2009/09 日本食品科学工学会第56回大会実行委員
- 2009/04 - 日本食肉研究会 日本食肉研究会編集幹事
- 2008/04 - 日本食品科学工学会中部支部評議員
- 2007/03 - 2008/03 日本農芸化学会 平成20年度 日本農芸化学会大会実行委員
- 2006/04 - 2008/03 日本農芸化学会 日本農芸化学会代議員
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Awards (3): - 2019/06/12 - 公益財団法人 伊藤記念財団 伊藤記念財団賞(第4回) 筋肉・食肉タンパク質の機能・加工特性に関する研究
- 2018/09/15 - 日本農芸化学会中部支部 企業奨励賞(日本農芸化学会中部支部 第183回例会) 想起誘導モデルを用いた記憶障害のバイオマーカーの探索
- 2011/12/10 - 日本食品科学工学会中部支部 優秀発表賞(平成23年度日本食品科学工学会中部支部大会@静岡) 主原料の異なるホイップドクリームの性状変化
Association Membership(s) (6):
東海畜産学会
, 環境管理技術研究会
, Japan Association of Food Preservation Scientists
, 日本農芸化学会
, 日本畜産学会
, 日本食品科学工学会
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