Rchr
J-GLOBAL ID:201601008408978828   Update date: Sep. 30, 2025

Kobayashi Fumiyuki

コバヤシ フミユキ | Kobayashi Fumiyuki
Affiliation and department:
Homepage URL  (1): https://kaken.nii.ac.jp/d/r/50460001.ja.html
Research field  (1): Food sciences
Research keywords  (12): 青果物 ,  加圧二酸化炭素 ,  殺菌 ,  食品 ,  マイクロ・ナノバブル ,  酒類 ,  酵素 ,  二酸化炭素 ,  殺菌機構 ,  細菌 ,  マイクロバブル ,  酵素失活
Research theme for competitive and other funds  (19):
  • 2025 - 2028 Development of new fermentation technique using pressurized carbon dioxide
  • 2020 - 2023 Analysis of apoptosis induction on the inactivation by low pressure carbon dioxide microbubbles
  • 2021 - 2022 二酸化炭素マイクロバブルによる酵素失活に関わる変性作用の解析
  • 2020 - 2021 二酸化炭素マイクロバブルによるタンパク質変性作用の解析
  • 2018 - 2019 二酸化炭素マイクロバブルの乳加工への適用
Show all
Papers (60):
  • Fumiyuki Kobayashi, Takeru Kawahara, Asako Narai-Kanayama, Sachiko Odake. Nanobubble water for the effective removal of biofilm formed by Escherichia coli. Journal of microbiological methods. 2025. 238. 107276-107276
  • Fumiyuki Kobayashi, Jun-Ichi Shiraishi, Konomi Takahashi, Yoshiyuki Ohta, Sachiko Odake. Oxidative Damage and Mutation of DNA in Saccharomyces pastorianus Cells Treated with Pressurized Carbon Dioxide Microbubbles. Current microbiology. 2025. 82. 5. 203-203
  • Fumiyuki Kobayashi, Ryusuke Kimura, Jutaro Mochizuki, Naoko Tateishi, Sachiko Odake. EFFECTS OF DRYING AND ROASTING ON VALUE-ADDED UTILIZATION OF DISCARDED PART OF ASPARAGUS (ASPARAGUS OFFICINALIS L.). JOURNAL OF THE ASABE. 2025. 68. 2. 125-132
  • Kaho Nemoto, Fumiyuki Kobayashi, Sachiko Odake. Coconut oil as an alternative to butter and shortening in bread making. Journal of Food Science. 2024. 89. 2. 913-924
  • Kaho Nemoto, Fumiyuki Kobayashi, Sachiko Odake. Characteristic of the dough prepared with coconut oil. CEREAL CHEMISTRY. 2023
more...
MISC (12):
more...
Patents (4):
Books (9):
  • 進化するファインバブル技術と応用展開
    化学工学会関東支部 2022 ISBN:9784866935928
  • The Language of Food in Japanese -Cognitive perspectives and beyond-, Converging evidence in language and communication research 25
    2022 ISBN:9789027210821
  • マイクロバブル・ナノバブルの技術と市場 2021
    シーエムシー出版 2021 ISBN:9784781316086
  • ボトリングテクノロジー
    株式会社エヌ・ティー・エス 2019 ISBN:9784860436179
  • Alcoholic Beverages, Volume 7: The Science of Beverages
    Elsevier Inc. 2019 ISBN:9780128157015
more...
Lectures and oral presentations  (87):
  • 茶による口腔内油脂感軽減メカニズムの解明
    (日本食品科学工学会 令和6年度 関東支部大会 2025)
  • 二酸化炭素マイクロバブルによる酵素失活に関わる構造変化の解析
    (日本食品科学工学会 令和6年度 関東支部大会 2025)
  • ナノバブル水による大腸菌バイオフィルム除去効果の促進
    (日本食品科学工学会 令和6年度 関東支部大会 2025)
  • 極小種のスイカ(Citrullus lanatus)品種として開発した”ピノ・ガール”の食べやすさ
    (日本官能評価学会誌 2025)
  • 市販うどん乾麺からの食塩溶出率の検討
    (日本調理科学会大会研究発表要旨集 2024)
more...
Education (1):
  • - 2007 Prefectural University of Hiroshima
Professional career (1):
  • 博士(生物生産学) (広島県立大学)
Work history (3):
  • 2015/04 - 2019/03 Nippon Veterinary and Life Science University School of Food Science and Technology, Faculty of Applied Life Science
  • 2010/04 - 2015/03 Nippon Veterinary and Life Science University School of Food Science and Technology, Faculty of Applied Life Science
  • 2007/04 - 2010/03 Meiji University
Committee career (1):
  • 2014/10 - 現在 日本マイクロ・ナノバブル学会 評議員
Association Membership(s) (4):
日本マイクロ・ナノバブル学会 ,  JAPAN SOCIETY FOR FOOD ENGINEERING ,  JAPAN SOCIETY FOR BIOSCIENCE, BIOTECHNOLOGY, AND AGROCHEMISTRY ,  JAPANESE SOCIETY FOR FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page