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J-GLOBAL ID:201801000635240588
Update date: Sep. 19, 2024
Tamura Masatsugu
Tamura Masatsugu
Affiliation and department:
Job title:
Associate Professor
Other affiliations (3):
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Utsunomiya University
Institute for Promotion of Research Center for Bioscience Research and Education
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Utsunomiya University
Graduate School of Regional Development and Creativity Division of Engineering and Agriculture (Master's Course) Graduate Program in Agricultural and Environmental Sciences
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Utsunomiya University
United Graduate School of Agricultural Science, Tokyo University of Agriculture and Technology Agricultural and Environmental Engineering (Doctor's Course)
Research field (2):
Food sciences
, Agricultural environmental and information engineering
Research theme for competitive and other funds (6):
Papers (41):
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Masatsugu Tamura, Minami Shinohe-Oshima, Takahiro Saito. Performance of non-waxy Japonica rice in the post-cooking storage process and with a varying water-to-rice ratio. Applied Food Research. 2024. 4. 1
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Masatsugu Tamura, Yukari Saito, Takahiro Saito, Hideaki Kobayashi, Akifumi Mikami, Yoshimasa Sasahara. Multiple effects of oil addition and freezing-reheating treatment on the in vitro starch digestibility of rice grains. Food Hydrocolloids for Health. 2023. 4
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Masatsugu Tamura, Yuka Suzuki, Takahiro Saito. Storage performance of non-waxy Japonica rice varieties preferred by Japanese consumers: Evaluation of physicochemical properties and in vitro starch digestibility. International Journal of Gastronomy and Food Science. 2023. 33
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Akira Fujimoto, Takahiro Saito, Syoutou Kou, Masatsugu Tamura. Evaluation of physical properties, functional components, and starch digestibility of dumpling skins made from barley flour with various amounts of β-glucan. Nippon Shokuhin Kagaku Kogaku Kaishi. 2023. 70. 2. 63-71
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Solongo Batgerel, Takahiro Saito, Masatsugu Tamura. Optimization of the physical properties and antioxidant activity of Mongolian buuz wrappers with buckwheat flour substituted for wheat flour. Engineering in Agriculture, Environment and Food. 2023. 16. 4. 113-122
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MISC (6):
Books (5):
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Science of Rice Chemistry and Nutrition
Springer 2023 ISBN:9789819932238
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Science of Rice Chemistry and Nutrition
Springer 2023 ISBN:9789819932238
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Digestive property of plant-based Japanese foods
2022
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Washoku Japanese Food
ACS Publications 2022 ISBN:9780841297395
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米の科学
朝倉書店 2021 ISBN:9784254435559
Lectures and oral presentations (134):
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異なる加水量で炊飯したハトムギ精白粒の物性および含有成分の評価
(2023年農業施設学会 学生・若手研究発表会 2023)
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加水量の異なる澱粉を含む食品の3Dフードインクとしての適合性の評価
(2023年農業施設学会 学生・若手研究発表会 2023)
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精麦度の異なる炊飯大麦粒の機能性成分と物性の関係
(2023年農業施設学会 学生・若手研究発表会 2023)
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異なる粉砕がホップの乾燥時間および含有成分に及ぼす影響
(2023年農業施設学会 学生・若手研究発表会 2023)
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精麦度の異なる炊飯大麦粒の成分, 糖質消化性および物理的性質の変化
(The 19th IEEE Transdisciplinary-Oriented Workshop for Emerging Researchers 2022)
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Awards (33):
- 2024/06 - 2024生態工学会年次大会 講演論文賞 異なる出力のマイクロ波照射がホップの色調、ポリフェノールおよび Linalool に及ぼす影響
- 2023/12 - 第20回「学生&企業研究発表会」 株式会社ファーマーズ・フォレスト賞 宇都宮大学発の水稲品種「ゆうだい21」の食味および健康機能性解明へのアプローチ
- 2023/12 - 第20回「学生&企業研究発表会」 栃木県経済同友会賞 ホップ乾燥中の成分劣化抑制への挑戦
- 2022/12 - 第19回「学生&企業研究発表会」 栃木県経済同友会賞 栃木県産大麦粉を使った新名物大麦餃子皮の開発
- 2022/06 - 生態工学会 講演論文賞 異なる粉砕方法がホップの乾燥時間および含有成分に与える影響
- 2022/06 - 生態工学会 講演論文賞 Physical properties of buuz wrappers using buckwheat flour
- 2022/06 - 生態工学会 講演論文賞 茹で時間と配合比が異なる大麦麺及び小麦麺の物性評価
- 2022/06 - 2022生態工学会年次大会 講演論文賞 異なる粉砕方法がホップの乾燥時間および含有成分に与える影響
- 2022/06 - 2022生態工学会年次大会 講演論文賞 Physical properties of buuz wrappers using buckwheat flour
- 2022/06 - 2022生態工学会年次大会 講演論文賞 茹で時間と配合比が異なる大麦麺及び小麦麺の物性評価
- 2022/02 - 農業施設学会 2022年農業施設学会 学生・若手研究発表会優秀賞 乾燥前の粉砕がホップの乾燥時間および含有成分に与える影響
- 2022/02 - 農業施設学会 2022年農業施設学会 学生・若手研究発表会優秀賞 植物工場における光強度がマリーゴールドおよびビオ ラに及ぼす影響
- 2022/02 - 2022年農業施設学会 学生・若手研究発表会 2022年農業施設学会 学生・若手研究発表会優秀賞 植物工場における光強度がマリーゴールドおよびビオ ラに及ぼす影響
- 2022/02 - 2022年農業施設学会 学生・若手研究発表会 2022年農業施設学会 学生・若手研究発表会優秀賞. 乾燥前の粉砕がホップの乾燥時間および含有成分に与える影響
- 2021/11 - IEEE Transdisciplinary-Oriented Workshop for Emerging Researchers IEEE TOWERS Sendai Young Professionals Affinity Group Award
- 2021/11 - The 18th IEEE Transdisciplinary-Oriented Workshop for Emerging Researchers IEEE TOWERS Sendai Young Professionals Affinity Group Award 乾燥前の粉砕が抗酸化性および色調に及ぼす影響
- 2021/10 - 宇都宮大学農学部 農学部栄誉賞 地ビール醸造家を対象としたホップ香気の評価指標に関する研究
- 2021/09 - 農業施設学会 論文賞 地ビール醸造家を対象としたホップ香気の評価指標に関する研究
- 2020/02 - 2020年農業施設学会学生・若手研究発表会 2020年農業施設学会学生・若手研究発表会優秀賞 赤色光と青色光の照射割合および照射時間が香味菜AADDの生育と含有成分に与える影響
- 2019/10 - IEEE TOWERS The 16th IEEE TOWERS WIE Best Award
- 2019/10 - The 16th IEEE Transdisciplinary-Oriented Workshop for Emerging Researchers The 16th IEEE TOWERS WIE Best Award
- 2019/06 - 生態工学会 講演論文賞 ホップ香気成分の分析条件およびターゲット成分の検討
- 2018/06 - 生態工学会 講演論文賞 異なる乾燥方法によるホップ香気成分の変化
- 2018 - 2018生態工学会年次大会 講演論文賞 異なる乾燥方法によるホップ香気成分の変化
- 2017/06 - 生態工学会 講演論文賞 栽培環境の違いが香味菜の生育および抗酸化性に与える影響
- 2017 - 2017生態工学会年次大会 講演論文賞 栽培環境の違いが香味菜の生育および抗酸化性に与える影響
- 2016 - 2nd International Conference on Food Properties (iCFP2016) Best paper award on rheological properties track Relationships between physicochemical properties of cooked rice and apparent viscosity of soaking water of polished rice
- 2015/06 - 生態工学会 講演論文賞 大豆や添加微生物が味噌の抗酸化性に与える影響
- 2015/06 - 生態工学会 奨励賞 交流高電圧印加電極上で保蔵したホウレンソウの品質に関わる特性変化の検討
- 2015 - The 12th IEEE Transdisciplinary-Oriented Workshop for Emerging Researchers Undergraduate Student Award
- 2015 - 2015生態工学会年次大会 講演論文賞 大豆や添加微生物が味噌の抗酸化性に与える影響
- 2015 - 2015生態工学会年次大会 奨励賞 交流高電圧印加電極上で保蔵したホウレンソウの品質に関わる特性変化の検討
- 2011 - The 8th IEEE Tokyo Young Researchers Workshop ぐるなび賞
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