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J-GLOBAL ID:202101004513137434   Update date: Feb. 01, 2024

OTSUKI NAOKO

オオツキ ナオコ | OTSUKI NAOKO
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Affiliation and department:
Job title: Research assistant professor
Research field  (1): Home economics, lifestyle science
Research keywords  (3): 給食経営管理 ,  調理・提供システム ,  食環境
Research theme for competitive and other funds  (6):
  • 2022 - 2025 Research on change of flavonoids content in foodstuffs by cooking methods and storage time after cooking, and in vivo inflammation index, aiming at utilization of food functionality
  • 2022 - 2025 Research on the Use of Ready Food System to Reduce Food Loss in Specified Food Service Facilities
  • 2020 - 2021 小型スチコンでの“スチコン炊飯”におけるクックサーブおよびクックチルに適した最適条件の探索と外食店舗に向けた活用法の提案」に関する研究
  • 2019 - 2021 食材の機能性活用をめざすフラボノイドの調理種別変化と摂取後の生体内炎症指標の検討
  • 2019 - 2020 “スチコン炊飯”におけるクックサーブに適した最適条件の探索、および外食店舗に向けた活用法の提案」に関する研究
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Papers (6):
  • OTSUKI Naoko, HIRASE Airi, NAKAMURA Miho, KUROKAWA Midori, ICHIKAWA Yoko. クックチルの工程がスチームコンベクションオーブンで調製したバターライスの品質に及ぼす影響. Journal of Cookery Science of Japan. 2023. 56. 4. 163-171
  • Mannen Ryo, Hane Asako, Sano Ayami, Otsuki Naoko, Goda Toshinao, Shimoi Kayoko, Ichikawa Yoko. Change of flavonoid contents before and after cooking in model menu of daily meals. Journal of Cookery Science of Japan. 2022. 55. 2. 1-13
  • 大槻尚子, 守屋明日香, 佐野文美, 黒川みどり, 市川陽子. スチームコンベクションオーブンを用いた炊飯, チルド保存および再加熱の可能性. 日本給食経営管理学会誌. 2022. 16. 1. 5-18
  • Takahashi, R, Yoshida, T, Toku, H, Otsuki, N, Hosaka, T. Impact of meal timing on postprandial interstitial fluid glucose levels in young Japanese females. J Nutr Sci Vitaminol. 2020. 66. 5. 583-586
  • Honma K, Jin F, Tonaka R, Sahashi T, Otsuki N, Ichikawa Y, Goda T. Changes in peripheral inflammation-related gene expression by postprandial glycemic response in healthy Japanese men. Nutrition. Published on the web. 2020
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Books (1):
  • 栄養科学シリーズNEXT, 給食経営管理論 第4版
Lectures and oral presentations  (10):
  • 静岡県内に生息するニホンジカ肉ハンバーグの食肉特性と嗜好性におよぼす塩麹添加の影響
    (一般社団法人日本調理科学会2021年度大会 2021)
  • 家庭における食糧備蓄の実態把握および災害時に有効な回転備蓄のためのパイロットスタディ
    (第67回日本栄養改善学会学術総会(誌上開催) 2020)
  • スチームコンベクションオーブン(スチコン)を用いたクックチル米飯に関する研究-食塩、油脂添加の影響
    (第67回日本栄養改善学会学術総会(誌上開催) 2020)
  • 玉ねぎ摂取時のケルセチンの体内動態に対する調理方法の検討
    (第73回日本栄養・食糧学会大会 2020)
  • 静岡県内に生息するニホンジカ肉の捕獲地域および部位間の食肉特性の比較
    (第74回日本栄養・食糧学会大会(誌上開催) 2020)
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Education (3):
  • 2001 - 2003 University of Shizuoka Graduate School of Nutritional and Environmental Sciences
  • 1999 - 2001 Nihon University Junior College
  • 1997 - 1999 Nihon University Junior College
Work history (7):
  • 2018/04 - 現在 University of Shizuoka School of Food and Nutritional Sciences Department of Nutritional Science
  • 2016/04 - 2018/03 Sagami Women's Junior College Department of Food and Nutrition Science
  • 2016/04 - 2018/03 Nihon University Junior College (Mishima Campus) Department of Food and Nutrition
  • 2015/10 - 2018/03 Kanagawa Institute of Technology
  • 2009/09 - 2011/01 静岡県臨時学校栄養職員
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Committee career (2):
  • 2022/04 - 現在 一般社団法人日本給食経営管理学会 代議員
  • 2019/11 - 2022/03 一般社団法人日本給食経営管理学会 評議員
Association Membership(s) (6):
日本食品科学工学会 ,  日本災害食学会 ,  日本栄養・食糧学会 ,  日本調理科学会 ,  日本栄養改善学会 ,  日本給食経営管理学会学
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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