Rchr
J-GLOBAL ID:200901018307304281   Update date: Jun. 19, 2024

Aoki Hiroshi

アオキ ヒロシ | Aoki Hiroshi
Affiliation and department:
Job title: Principal researcher
Research field  (3): Polymer chemistry ,  Food sciences ,  Molecular biochemistry
Research keywords  (15): コンブ ,  Cydonia oblonga ,  フコイダン ,  異物検査 ,  創傷治癒 ,  光学顕微鏡 ,  scallop ,  カリン ,  組織培養 ,  分析化学 ,  HPLC ,  機器分析 ,  機能性食品 ,  細胞培養 ,  食品科学
Research theme for competitive and other funds  (4):
  • 2009 - 2014 国際水産・海洋都市函館のブランド化とグローバル展開
  • 2006 - 2009 マリン・イノベーションによる地域産業網の形成 テーマNo.2機能性成分の医・薬・工・食分野における利活用
  • 2003 - 2006 ガゴメ及びイカの高付加価値に関する開発研究
  • 1997 - 水産資源の高度活用技術の確立による高機能性食品基材等の開発
Papers (19):
MISC (18):
more...
Patents (4):
Lectures and oral presentations  (14):
  • 未利用海藻の食品安全性試験
    (平成28年度北海道立工業技術センター研究成果発表会 2016)
  • ガゴメフコイダンのサイホン式抽出とLC-MS分析
    (北海道立工業技術センター研究成果発表会要旨集 2015)
  • ガゴメフコイダンの製造技術に関する研究開発
    (北海道立工業技術センター研究成果発表会要旨集 2013)
  • ウガノモクの簡単な脱ヒ素加工の技術開発
    (北海道立工業技術センター研究成果発表会要旨集 2012)
  • 担子菌菌糸を利用した糖質グルコセラミドの生産
    (第62回日本木材学会大会(札幌) 2012)
more...
Education (3):
  • 1986 - 1986 大阪大学大学院 基礎工学研究科後期課程 物理系専攻生物工学分野
  • 1984 - 1986 大阪大学大学院 基礎工学研究科前期課程 物理系専攻生物工学分野
  • 1980 - 1984 Osaka University School of Engineering Science Direct Affiliates
Professional career (1):
  • Master(Engineering) (Osaka University)
Work history (1):
  • 1986/10 - 2021/03 Hokkaido Industrial Technology Center
Awards (1):
  • 2016/10 - 公益社団法人発明協会 平成27年度北海道地方発明奨励賞
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page