Rchr
J-GLOBAL ID:200901050910279063   Update date: Jan. 17, 2024

Nishinari Katsuyoshi

ニシナリ カツヨシ | Nishinari Katsuyoshi
Affiliation and department:
Other affiliations (1):
  • 湖北工業大学  特別招聘教授
Homepage URL  (1): http://lfs2071.life.osaka-cu.ac.jp
Research field  (2): Food sciences ,  Polymer chemistry
Research keywords  (2): Polymer Physics ,  Food Science
Research theme for competitive and other funds  (7):
  • 食品の物性
  • 生体高分子のレオロジー
  • 食品高分子のゾル・ゲル転移
  • Characterization of food hydrocolloids
  • Physical Properties of Food
Show all
MISC (96):
Books (17):
  • Rheological and Thermal Studies on the Sol-Gel Transition of Aqueous Solutions of Enzymatically Modified Xyloglucan
    The Royal Society of Chemistry,Gums and Stabilisers for the Food Industry9 1998
  • Rheological and DSC Studies of Aqueoua Dispersions and Gels of Curdlan
    The Royal Society of Chemistry, Gums and Stabilisers for the Food Industry9 1998
  • Rheological studies of aqueous dispersions of microparticulated cellulose
    The Royal Society of Chemistry,Gums and Stabilisers for the Food Industry9 1998
  • 応用熱分析
    日刊工業新聞社 1996
  • ゾル・ゲル転移
    文永堂出版・食品物理化学 1996
more...
Education (4):
  • - 1971 The University of Tokyo
  • - 1971 The University of Tokyo Graduate School, Division of Science
  • - 1966 The University of Tokyo College of Arts and Sciences Department of Basic Science
  • - 1966 The University of Tokyo Faculty of Liberal Arts
Professional career (1):
  • Doctor of Science
Committee career (28):
  • 2005 - 日本レオロジー学会 会長
  • 2003 - 2004 日本レオロジー学会 副会長
  • 2001 - 2004 日本農芸化学会 編集委員
  • 2004 - 日本食品科学工学会 理事
  • 1994 - 2003 日本食品科学工学会 関西支部評議員
Show all
Awards (8):
  • 2010 - 食品ハイドロコロイド国際賞
  • 2008 - 中国食品科学工学会国際交流友誼賞
  • 2008 - 日本バイオレオロジー学会岡小天賞
  • 2007 - 日本レオロジー学会功績賞
  • 2006 - IAFoST食品科学工学国際アカデミーFellow
Show all
Association Membership(s) (20):
日本食品工学会 ,  Journal of Texture Studies ,  Biorheology ,  Colloid and Surface Engineering Series ,  Sciences des Aliments ,  Food Hydrocolloids ,  日本農芸化学会 ,  日本食物繊維学会 ,  セルロース学会 ,  日本レオロジー学会 ,  食品ハイドロコロイド研究会 ,  食品物性シンポジウム ,  日本食品機械研究会 ,  高分子学会・高分子ゲル研究会 ,  日本咀嚼学会 ,  日本栄養・食糧学会 ,  日本レオロジー学会分散系および界面物性研究会 ,  日本熱測定学会 ,  日本食品科学工学会 ,  日本バイオレオロジー学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page