Rchr
J-GLOBAL ID:200901079259115870
Update date: Jan. 17, 2024
Moriyama Michie
モリヤマ ミチエ | Moriyama Michie
Affiliation and department:
Research field (3):
Neuroscience - general
, Food sciences
, Home economics, lifestyle science
Research keywords (11):
functional factor
, skipping breakfast
, soybean
, hydroxyl radical scavenging
, the sympathetic nervous system
, ビタミンC
, 酵素
, 栄養化学
, Ascorbic Acid
, Enzyme
, Nutrition
Research theme for competitive and other funds (11):
- 2003 - 2004 Sprouts as antioxidant food resources and young peopleユs taste for them
- 2002 - 貯蔵における食品のビタミンC量、ポリフェノール量DPPHラジカル捕捉活性の変動
- 2002 - changes in VC contents, Polyphenol contents and radical-scavenging activity of food during strages
- イソフラボン量の大豆中の変化
- スプラウトのVC量とその合成・分解酵素
- 莢付き未熟豆の冷却貯蔵にともなうビタミンC量の変化
- 未熟豆の貯蔵中におけるビタミンC量とその合成・分解酵素の変化
- Changes in isoflavon of soy bean
- Vitamin C content and its related enzyme activity in sprant
- Changes in the Vitamin C Contents of immature legume pods during cold storage
- Changesin VC contents, Ascorbate Oxidase and L-Galactono-γ-Vactone Dehydrogenase Activities during storage of unriped regunes
Show all
Papers (7):
MISC (22):
Books (4):
-
子どもがいきる家庭科
開隆堂 2010
-
健康を考えた生化学・生理学実験
アイ・ケイコーポレーション 2009
-
身近な調理の科学実験
地人書館 2008
-
)食生活論
朝倉書店 2007
Lectures and oral presentations (15):
-
Effect of bonito soup stock on physical and mental stresses at the time of exercise
(ICoFF 2011 2011)
-
運動時における鰹だしの疲労回復効果
(日本栄養・食糧学会 2011)
-
調理食品の抗酸化機能および嗜好性におよぼす添加糖質の影響
(日本家政学会 2011)
-
調理操作による青大豆の機能性成分の変化
(日本調理科学会 2010)
-
食に関する教育-行動の変容を目指した授業の検討-
(日本家庭科教育学会 2010)
more...
Education (2):
- - 1984 Aichi University of Education
- - 1984 Aichi University of Education Graduate School, Division of Education
Professional career (2):
- (BLANK)
- 博士(食品栄養科学) (静岡県立大学)
Work history (4):
- 2007/04 - 2012/03 Aichi Gakusen University School of Home Economics
- 2003/04 - 2007/03 Aichi Gakusen University School of Home Economics
- 2002/04 - 2003/03 Aichi Gakusen University School of Home Economics
- 1990 - 1992 Purdue University audience
Committee career (14):
- 2014/01 - 現在 日本家政学会 代議員
- 2013/10 - 現在 日本消費者教育学会 代議員
- 2011 - 現在 日本栄養・食糧学会 中部支部参与
- 2006 - 現在 名古屋市消費生活審議会 審議委員
- 2004/10 - 現在 日本消費者教育学会 中部支部常任委員
- 2012 - 日本調理科学会 代議員
- 2012 - 日本調理科学会 中部支部庶務
- 2009/04 - 2011/03 日本栄養・食糧学会 中部支部 評議員
- 2010 - 2011 日本家庭科教育学会 東海地区庶務
- 2011 - 日本消費者教育学会 中部支部常任委員
- 2006/04 - 2008/03 日本家庭科教育学会 愛知県役員
- 2003/08 - 2008/03 日本家政学会 中部支部役員
- 2001/10 - 2004/09 日本消費者教育学会 評議員
- 2001/04 - 2003/03 日本消費者教育学会 研究推進委員
Show all
Awards (1):
Association Membership(s) (8):
JAPAN MIBYOU SYSTEM ASSOCIATION
, THE JAPAN ASSOCIATION OF HOME ECONOMICS EDUCATION
, THE VITAMIN SOCIETY OF JAPAN
, 日本調理科学会
, 日本消費者教育学会
, 日本栄養・食糧学会
, 日本家政学会
, 日本農芸化学会
Return to Previous Page