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J-GLOBAL ID:200901079259115870   Update date: Jan. 17, 2024

Moriyama Michie

モリヤマ ミチエ | Moriyama Michie
Affiliation and department:
Research field  (3): Neuroscience - general ,  Food sciences ,  Home economics, lifestyle science
Research keywords  (11): functional factor ,  skipping breakfast ,  soybean ,  hydroxyl radical scavenging ,  the sympathetic nervous system ,  ビタミンC ,  酵素 ,  栄養化学 ,  Ascorbic Acid ,  Enzyme ,  Nutrition
Research theme for competitive and other funds  (11):
  • 2003 - 2004 Sprouts as antioxidant food resources and young peopleユs taste for them
  • 2002 - 貯蔵における食品のビタミンC量、ポリフェノール量DPPHラジカル捕捉活性の変動
  • 2002 - changes in VC contents, Polyphenol contents and radical-scavenging activity of food during strages
  • イソフラボン量の大豆中の変化
  • スプラウトのVC量とその合成・分解酵素
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Papers (7):
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MISC (22):
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Books (4):
  • 子どもがいきる家庭科
    開隆堂 2010
  • 健康を考えた生化学・生理学実験
    アイ・ケイコーポレーション 2009
  • 身近な調理の科学実験
    地人書館 2008
  • )食生活論
    朝倉書店 2007
Lectures and oral presentations  (15):
  • Effect of bonito soup stock on physical and mental stresses at the time of exercise
    (ICoFF 2011 2011)
  • 運動時における鰹だしの疲労回復効果
    (日本栄養・食糧学会 2011)
  • 調理食品の抗酸化機能および嗜好性におよぼす添加糖質の影響
    (日本家政学会 2011)
  • 調理操作による青大豆の機能性成分の変化
    (日本調理科学会 2010)
  • 食に関する教育-行動の変容を目指した授業の検討-
    (日本家庭科教育学会 2010)
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Education (2):
  • - 1984 Aichi University of Education
  • - 1984 Aichi University of Education Graduate School, Division of Education
Professional career (2):
  • (BLANK)
  • 博士(食品栄養科学) (静岡県立大学)
Work history (4):
  • 2007/04 - 2012/03 Aichi Gakusen University School of Home Economics
  • 2003/04 - 2007/03 Aichi Gakusen University School of Home Economics
  • 2002/04 - 2003/03 Aichi Gakusen University School of Home Economics
  • 1990 - 1992 Purdue University audience
Committee career (14):
  • 2014/01 - 現在 日本家政学会 代議員
  • 2013/10 - 現在 日本消費者教育学会 代議員
  • 2011 - 現在 日本栄養・食糧学会 中部支部参与
  • 2006 - 現在 名古屋市消費生活審議会 審議委員
  • 2004/10 - 現在 日本消費者教育学会 中部支部常任委員
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Awards (1):
  • 2008 - 日本栄養・食糧学会 研究助成
Association Membership(s) (8):
JAPAN MIBYOU SYSTEM ASSOCIATION ,  THE JAPAN ASSOCIATION OF HOME ECONOMICS EDUCATION ,  THE VITAMIN SOCIETY OF JAPAN ,  日本調理科学会 ,  日本消費者教育学会 ,  日本栄養・食糧学会 ,  日本家政学会 ,  日本農芸化学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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