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J-GLOBAL ID:200901098889620186   Update date: Nov. 12, 2024

Arii Yasuhiro

アリイ ヤスヒロ | Arii Yasuhiro
Affiliation and department:
Job title: Professor
Homepage URL  (1): http://www.mukogawa-u.ac.jp/~arii
Research field  (1): Food sciences
Research keywords  (15): アレルギー対応食 ,  ビーガン食 ,  植物性食品 ,  未来型食品 ,  介護食 ,  3Dフードプリント用インク ,  foam ,  Food Development ,  gel ,  honey ,  beans ,  sword bean ,  tofu ,  aggregation ,  食品タンパク質
Research theme for competitive and other funds  (20):
  • 2022 - 2026 Creation of processed foods to improve the quality of life of people with dysphagia: Innovation of tofu processing technology and changes in physical properties
  • 2020 - 2022 淡路産ハチミツと豆乳を用いた新規スイーツの開発
  • 2021 - 新しい油揚げ製造方法の開発
  • 2020 - 2021 未来型食品の提供に向けた食品素材の開発(継続)
  • 2018 - 2020 未来型食品の提供に向けた食品素材の開発(新規)
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Papers (58):
  • Yasuhiro Arii. The role of pH decrease in tofu-like precipitate formation using magnesium chloride. Heliyon. 2024. 10. e39319-e39319
  • Yasuhiro Arii, Kaho Nishizawa. Chemical structure and gelation characteristics of a purified gel derived from sword beans (Canavalia gladiata). Heliyon. 2024. 10. e24900
  • Yasuhiro Arii, Kaho Nishizawa. Influence of ingredients on the physical properties and taste of a new plant-based sweet confection being developed for individuals with food restrictions. International Journal of Gastronomy and Food Science. 2023. 100859-100859
  • Yasuhiro Arii, Kaho Nishizawa. Tofu is a promising candidate for the development of an edible 3D-printing ink. Journal of Food Engineering. 2023. 337. 111249-111249
  • Yasuhiro Arii, Kaho Nishizawa. A simple and inexpensive method for screening honey with higher gluconic acid content. Journal of Apitherapy. 2022. 9. 9. 1-2
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MISC (49):
Patents (4):
Books (11):
  • 食と栄養を学ぶための化学
    化学同人 2020
  • Student Solutions Manual for use with BIOCHEMISTRY THE MOLECULAR BASIS OF LIFE Sixth Edition
    2019
  • マッキー生化学(第6版)
    化学同人 2018
  • Visual栄養学テキストシリーズ 食べ物と健康II 食品学各論 食品の分類・特性・利用
    中山書店 2018
  • 栄養素でわかる食品と健康 WEB連動テキスト
    株式会社培風館 2016
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Lectures and oral presentations  (72):
  • 豆腐の3Dフードプリントインク素材としての有用性:でんぷん混合物編
    (日本食品科学工学会第70回記念大会(京都) 2023)
  • カナバリンの溶解性に対するpHの影響
    (日本食品科学工学会第70回記念大会(京都) 2023)
  • 精製ナタマメゲルの化学構造とゲル化特性
    (日本農芸化学会2023年度大会(広島) 2023)
  • 豆腐と豆腐の加工技術を利用した未来型食品の創出
    (大阪テックプランター2022キックオフイベント 2022)
  • ナタマメ亜種における吸水性および抽出タンパク質の比較
    (日本農芸化学会関西支部2022年度支部大会(滋賀) 2022)
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Education (5):
  • 1997 - 2000 京都大学大学院 農学研究科博士後期課程 応用生命科学専攻
  • 1995 - 1997 京都大学大学院 農学研究科修士課程 食品工学専攻
  • 1994 - 1995 Kyoto University
  • 1990 - 1994 Konan University
  • 1987 - 1990 兵庫県立明石高等学校
Professional career (3):
  • 甲南大学学士(理学) (甲南大学)
  • 京都大学修士(農学) (京都大学)
  • 京都大学博士(農学) (京都大学)
Work history (14):
  • 2020/04 - 現在 Mukogawa Women's University
  • 2018/12 - 現在 (公財)食品等流通合理化促進機構 機能性表示食品届出指導員
  • 2016/04 - 現在 Konan University
  • 2012/04 - 現在 武庫川女子大学栄養科学研究所 食品栄養部門 研究員
  • 2013/04 - 2023/03 武庫川女子大学情報教育研究センター 研究員
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Committee career (3):
  • 2022/04 - 現在 日本食品科学工学会 代議員
  • 2015/04 - 現在 日本食品科学工学会 関西支部運営委員
  • 2016/04 - 2018/03 日本食品科学工学会 代議員
Awards (8):
  • 2021/10 - MDPI REVIEW CONFIRMATION CERTIFICATE, Foods
  • 2021/02 - WILEY REVIEWER CERTIFICATE for JOURNAL OF FOOD SCIENCE
  • 2021/02 - WILY REVIEWER CERTIFICATE for JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE
  • 2020/08 - ELSEVIER Certificate of Reviewing for Food Hydrocolloids
  • 2019/06 - Institute of Food Science Technology REVIEWER CERTIFICATE for JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
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Association Membership(s) (2):
日本食品科学工学会 ,  日本農芸化学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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