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J-GLOBAL ID:200901098889620186   Update date: Sep. 18, 2021

Arii Yasuhiro

アリイ ヤスヒロ | Arii Yasuhiro
Affiliation and department:
Job title: 教授
Other affiliations (2):
Homepage URL  (1): http://www.mukogawa-u.ac.jp/~arii
Research field  (2): Nutrition and health science ,  Food sciences
Research keywords  (9): foam ,  Food Development ,  gel ,  honey ,  beans ,  sword bean ,  tofu ,  aggregation ,  食品タンパク質
Research theme for competitive and other funds  (19):
  • 2020 - 2022 淡路産ハチミツと豆乳を用いた新規スイーツの開発
  • 2021 - 新しい油揚げ製造方法の開発
  • 2020 - 2021 未来型食品の提供に向けた食品素材の開発(継続)
  • 2018 - 2020 未来型食品の提供に向けた食品素材の開発(新規)
  • 2018 - 2019 ナタマメ由来の新規ゲル化物質の高純度精製法の確立と化学構造の決定
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Papers (51):
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MISC (47):
Patents (4):
Books (11):
  • 食と栄養を学ぶための化学
    化学同人 2020
  • Student Solutions Manual for use with BIOCHEMISTRY THE MOLECULAR BASIS OF LIFE Sixth Edition
    2019
  • マッキー生化学(第6版)
    化学同人 2018
  • Visual栄養学テキストシリーズ 食べ物と健康II 食品学各論 食品の分類・特性・利用
    中山書店 2018
  • 栄養素でわかる食品と健康 WEB連動テキスト
    株式会社培風館 2016
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Lectures and oral presentations  (67):
  • 新しいスイーツ トーファンの開発
    (第9回栄養科学研究所公開シンポジウム 2021)
  • 栄養成分表示等利用促進フィールドワーク
  • ハチミツは豆乳タンパク質を凝集させる
    (日本農芸化学会2019年度大会(東京) 2019)
  • 尿素可溶性が異なる豆腐様沈殿の形成に重要な因子の決定
    (日本農芸化学会2019年度大会(東京) 2019)
  • 白ナタマメより粗抽出したゲル化物質の物理化学的特性
    (日本農芸化学会関西支部大会(第505講演会) 2018)
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Education (4):
  • 1997 - 2000 京都大学大学院 応用生命科学専攻
  • 1995 - 1997 京都大学大学院 食品工学専攻
  • 1990 - 1994 Konan University
  • 1987 - 1990 兵庫県立明石高等学校
Professional career (3):
  • 甲南大学学士(理学) (甲南大学)
  • 京都大学修士(農学) (京都大学)
  • 京都大学博士(農学) (京都大学)
Work history (15):
  • 2020/04 - 現在 Mukogawa Women's University
  • 2018/12 - 現在 (公財)食品等流通合理化促進機構 機能性表示食品届出指導員
  • 2015/03 - 現在 日本食品科学工学会 関西支部 運営委員
  • 2013/04 - 現在 武庫川女子大学情報教育研究センター
  • 2012/04 - 現在 武庫川女子大学栄養科学研究所 食品栄養部門
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Committee career (2):
  • 2015/04 - 現在 日本食品科学工学会 関西支部運営委員
  • 2016/04 - 2018/03 日本食品科学工学会 代議員
Awards (7):
  • 2021/02 - WILEY REVIEWER CERTIFICATE for JOURNAL OF FOOD SCIENCE
  • 2021/02 - WILY REVIEWER CERTIFICATE for JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE
  • 2020/08 - ELSEVIER Certificate of Reviewing for Food Hydrocolloids
  • 2019/06 - Institute of Food Science Technology REVIEWER CERTIFICATE for JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
  • 2018/03 - ELSEVIER Outstanding Contribution in Reviewing for LWT-Food Science and Technology
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Association Membership(s) (2):
日本食品科学工学会 ,  日本農芸化学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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